Ingezonden persbericht

TPG in Nederland kiest Fujitsu Siemens Computers voor pc-privéproject

Maarssen, 19 mei 2003 - Medewerkers van TPG kunnen binnenkort deelnemen aan een grootschalig pc-privéproject. Grootschalig, want bij TPG in Nederland werken maar liefst 68.000 mensen. Fujitsu Siemens Computers weet hiermee het grootste pc-privéproject ooit in Nederland in de wacht te slepen.

Het pc-privéproject van TPG is uitgeschreven onder een groot aantal marktpartijen. Fujitsu Siemens Computers heeft de opdracht gewonnen. Pieter Hollander, directeur Distributie van TPG Post zegt hierover: "Fujitsu Siemens Computers bood de beste combinatie van kwaliteit en prijs voor dit project. Verder wil TPG met deze aanpak ook bereiken dat medewerkers vertrouwd raken met een pc; ook degenen die hiermee niet dagelijks te maken hebben in het werk, zoals postbodes en sorteerders. TPG investeert op deze innovatieve manier ook in zijn medewerkers door meer via internet en intranet te gaan communiceren. Medewerkers zullen nog makkelijker kunnen beschikken over alle informatie van het bedrijf waardoor het werken ook aantrekkelijker zal worden."

"Als A-merk fabrikant hebben wij veel ervaring met dit soort trajecten. Bovendien heeft de flexibiliteit van onze organisatie en de betrokkenheid van onze mensen de doorslag gegeven", stelt Hans Liebregts, algemeen directeur bij Fujitsu Siemens Computers. "Het unieke van deze samenwerking is dat TPG zelf de mailing en de distributie van de pc's gaat verzorgen. Het is wat ons betreft dan ook een logische combinatie: een samenwerkingsproject tussen Europa's marktleider in consumenten pc's en één van de grootste Europese post- en logistiekbedrijven".

Kwaliteit
Het aanbod in dit project bestaat uit een range van 5 computertypen die Fujitsu Siemens Computers speciaal voor de medewerkers van TPG Post heeft samengesteld. "Van een basistype tot echt een hoogwaardig platform op basis van de IntelPentium(superscript: ) 4 Processor met Hyper-Threading Technologie, waardoor de PC in staat is meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren", aldus Hans Liebregts. "Binnenkort valt de brochure bij de medewerkers op de mat. Het betreft hier een project met een grote omvang, maar gezien onze ervaring met dit soort trajecten is dit voor ons zeer goed te behappen. Bovendien worden wij in dit project ondersteund door partijen als Esscom2, Lexmark en Intel. Wij zijn er dan ook zeer trots op dat TPG het vertrouwen heeft uitgeproken om samen met ons 68.000 medewerkers een kwaliteitscomputer aan te bieden tegen zeer gunstige voorwaarden".

Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een van de grootste computerbedrijven van Europa. Het bedrijf opereert op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en telt zowel grote tot kleine zakelijke klanten Als consumenten onder zijn afnemers. Het productaanbod omvat hoogwaardige computertechnologie en innovatieve oplossingen voor de IT-infrastructuur. Het strategisch beleid is gericht op mobiliteit en bedrijfskritisch computergebruik als de belangrijkste aanjagers van het informatietijdperk in de 21ste eeuw. Het bedrijf kan alles leveren wat een onderneming nodig heeft, van eersteklas Intel- en Unix-servers tot mainframes en enterprise storage solutions. Bedrijfskritische processen worden zeker gesteld met deze oplossingen van Fujitsu Siemens Computers' Business Critical Computing.
Daarnaast is Fujitsu Siemens Computers een van de grootste aanbieders van notebooks, PDA's, workstations en PC's voor zakelijke klanten en de grootste leverancier van computers voor thuisgebruik in Europa. http://www.fujitsu-siemens.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jaco Smit
Fujitsu Siemens Computers
Tel: 0346 59 89 53
Jaco.smit@fujitsu-siemens.com

Saskia Vijn
Brodeur Worldwide
Tel. 020 346 20 00
svijn@nl.brodeur.com