Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-05-2003 Persberichten districten stad Utrecht middag, 16.30 uur

Onbekende man aangetroffen

UTRECHT Zaterdagmorgen 17 mei jl. rond 09.35 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man langs het Amsterdams Rijnkanaal lag. De politie ging er naartoe en trof in de berm langs de Kennedylaan een man in zorgwekkende toestand aan. De man is door de ambulance overgebracht naar het UMC. Hier overleed hij rond 11.20 uur aan zijn verwondingen die hij vermoedelijk zelf toegebracht had.

Het is bij de politie nog onbekend wat de identiteit is van de man. Het gaat om een blanke man, tussen de 35 en 50 jaar, ongeveer 1.80 meter lang, normaal postuur, donkerbruin halflang krullend haar met hier en daar grijze haren, lichtblauwe danwel grijze ogen, had op zijn armen tatoeages met de teksten Cold Ground en Apocalypse Now. In de nabijheid van de man werd een goudkleurige fiets van het merk Kronan aangetroffen. De man droeg een bruine spijkerbroek, met een bruin lederen riem met opvallende gesp (afbeelding van doodskop van een bizon en twee veren), donkerblauwe katoenen trui met rode bies op schouders. Ook droeg de man een bruine ribjas met een witte kraag en voering en witte gymschoenen.

De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die iemand in hun omgeving missen en die aan het signalement voldoet, contact op te nemen met de recherche van district Utrecht noord, 0900-8844 (lokaal tarief).

Beroving

UTRECHT- Zondag is een jongen beroofd van zijn tas. Rond 11.30 uur liep een 16-jarige jongen uit Zeist over de Catharijnesingel. Hij werd ineens aangesproken door een man die om geld vroeg. De jongen weigerde dit, maar de man bleef vragen. Hierna legde de man zijn arm om de nek van de jongen en pakte zijn portemonnee uit zijn zak en liep weg. De jongen kwam vandaag aangifte doen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen contact op te nemen met het Jeugdteam via 0900-8844 (lokaal tarief).