Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (19/5)

OOSTERHOUT, maandag 19 mei 2003

Sigaretten buitgemaakt bij inbraak
SLEEUWIJK: Afgelopen nacht, maandag 19 mei omstreeks 02.40 uur vond er een inbraak plaats in een winkelpand aan de Esdoornlaan in Sleeuwijk. De daders gooiden een tegel door de ruit van de winkeldeur, waardoor zij toegang kregen tot de winkel. Er werd een hoeveelheid sigaretten meegenomen. De politie zette een speurhond in bij de zoektocht naar deze inbrekers. De nog onbekende daders zijn op dit moment nog voortvluchtig.

Inbraak woning
GIESSEN: Op zondag 18 mei is tussen 17.00 uur en 22.30 uur ingebroken in een vrijstaande woning aan de Giessensesteeg in Giessen. De inbreker is vermoedelijk binnen gekomen met een valse sleutel. Vanuit de woning zijn een geldbedrag en sieraden meegenomen.

Winkeldief op heterdaad betrapt
KAATSHEUVEL: Een 24-jarige inwoner van Den Haag werd betrapt bij een winkeldiefstal in de Efteling. Personeel van de Efteling pakte de man op en droeg hem over aan de politie. Hij is daarna overgebracht naar het politiebureau. De man wordt verdacht van diefstal van een zonnebril ter waarde van 4,80. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

Aankondiging politiecontroles
GEERTRUIDENBERG / DRIMMELEN: De politie van het team Geertruidenberg Drimmelen zal de komende tijd in het hele het teamgebied controles op voertuigen gaan houden. Het gaat om de gemeente Drimmelen en de gemeente Geertruidenberg. De nadruk van de controles zal liggen op: technische eisen van het voertuig en het dragen van de gordel, zowel voorin als achterin. Steekproefsgewijs zal er, tijdens de controles ook op alcohol worden gecontroleerd. De controles worden gehouden in het kader van de verkeersveiligheid en worden voornamelijk uitgevoerd door agenten in opleiding. Een paar voorbeelden van de hoogte van boetes die uitgereikt kunnen worden:
Voor het niet dragen van een gordel bedraagt de boete 40,- Voor een defect remlicht is het sanctiebedrag 57,- Voor een defecte ruitensproeierinstallatie is het sanctiebedrag 57,-

Inbraak bedrijf
WAALWIJK: Bij een bedrijfsterrein aan de Havenweg werd ingebroken. Men kwam het terrein op door het hek open te breken. De portier ruiten van twee gloednieuwe autos werden op het terrein kapot geslagen. Vanuit de autos is gereedschap gestolen Van een andere auto werden alle vier de wielen gedemonteerd. De gestolen goederen zijn vermoedelijk met een auto afgevoerd. Deze inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen zaterdag 17 mei 2003 18.00 uur en zondag 18 mei 2003 15.45 uur. De politie onderzoekt de zaak.

Inspectie caravans door brandweer en politie
WAALWIJK: De politie gaat preventief caravans en vouwwagens inspecteren. Op zaterdag 24 mei kunnen eigenaren hun combinatie van auto en caravan of vouwwagen laten controleren.
De politie richt daarvoor een speciale controleplaats in aan de Spuiweg in Waalwijk. De inspectie duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Samen met de eigenaar bekijkt de politie eerst het kentekenbewijs, inclusief eventueel aanvullingsblad en het registratiebewijs of het kentekenbewijs van de caravan. Ook wordt bekeken of een rijbewijs B voldoende is of dat er mogelijk een rijbewijs BE noodzakelijk is. Daarna volgt een controle van de auto en de caravan. Naast alle technische eisen is er ook aandacht voor de wijze van belading. De brandweer is ook aanwezig om de gasinstallatie te controleren. Aan het einde van de controle krijgt iedere bestuurder een pakketje met informatieve folders. De gratis inspectie wordt uitgevoerd voorafgaan aan controles waarbij de politie bij het constateren van overtredingen repressief op treedt. Iedereen krijgt dus a.s. zaterdag 24 mei de kans om de combinatie te laten controleren zonder het risico van een bekeuring.

Automobilist gaat er vandoor na ongeval
OOSTERHOUT: Op zondagavond 18 mei vond op de Lage Molenpolderweg rond 18.05 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 31-jarige inwoner van Made raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt waardoor hij aan de linkerkant twee bomen raakte en vervolgens frontaal op een kleine boom en struikgewas botste. Hierdoor vloog de auto over de kop en kwam ondersteboven op het wegdek terecht. De automobilist wist vervolgens uit de auto te kruipen en begon te schelden tegen toegesnelde omstanders. Ook sommeerde hij hun dat ze "mee moesten helpen om zijn auto recht te zetten." Mede vanwege het gedrag van de man was geen van de omstanders bereid om hem te helpen. Daarna begon hij te bellen. Ongeveer 10 minuten later kwam er een blauwe auto aanrijden. De Madenaar stapte in en verliet de plaats van het ongeval. Aan de hand van het kenteken van de vluchtauto en het kenteken van het autowrak ging de politie op onderzoek uit. Dit resulteerde er in dat de verdachte zich rond 20.00 uur meldde bij het politiebureau te Oosterhout. Hij is direct gearresteerd. Bij blaastest bleek hij een ademalcoholgehalte van 615 ug/l te had, terwijl 220 ug/l de maximaal toegestane waarde is. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakte proces-verbaal tegen hem op.

Man rijdt onder invloed
OOSTERHOUT: Op zondagavond 18 mei arresteerde de politie een 34-jarige man uit Teteringen wegens het rijden onder invloed. De man viel door de mand toen een deel van zijn (lekke) voorband schade veroorzaakte aan een tegenligger. Dat gebeurde op de Oude Veersweg. Uit onderzoek bleek dat de man een lekke linkerachterband had en dat stukken van zijn linkervoorband enige honderden meters terug langs de weg verspreid lagen. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 610 ug/l. Zijn rijbewijs werd in gevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw ernstig gewond bij aanrijding
OOSTERHOUT: Op maandag 19 mei vond er omstreeks 07.40 uur op de Abdis van Thornstraat te Oosterhout, nabij de rotonde met de Strijenstraat en de Pasteurlaan, een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietster. De bestuurster van de fiets, een 80 jarige vrouw uit Oosterhout, is met ernstig hoofdletsel en in coma per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout. De bestuurder van de personenauto, een 42-jarige man uit Oosterhout, reed over de Strijenstraat en reed bij de rotonde rechtsaf de Abdis van Thornstraat in. Hij zag daarbij de fietster, die over het fietspad reed, vermoedelijk over het hoofd. De politie onderzoekt de exacte toedracht. Over de toestand van de vrouw is verder nog niets bekend.

Bron: Jeroen Steenmeijer