Gemeente Papendrecht

Gemeente verzoekt karpervissen te staken tot half juni: karpervirus ook in Papendrecht geconstateerd
De afgelopen weken is in Nederland en ook in Papendrecht sterfte onder karpers geconstateerd. Er lijkt sprake te zijn van een virus, dat overigens géén gevaar of risico oplevert voor mensen. Vooral (kleine) afgesloten wateren blijken extra gevoelig.
Om te voorkomen dat het virus zich verspreid doet de gemeente een beroep op vissers om het vissen op karpers in heel Papendrecht te staken tot half juni. Alleen dan bestaat de grootste kans dat verspreiding van het virus wordt tegengegaan. De eerste symptomen van het virus zijn overigens dat de karpers zich verzamelen in de buurt van een waterinlaat. Zij vertonen vervolgens witachtige slijmproductie. Vervolgens beginnen de vissen ongecoördineerd te zwemmen en lijden aan evenwichtsstoornissen. In het eindstadium kunnen de vissen uitstaande schubben en uitpuilende ogen krijgen. De gemeente roept mensen die karpers met vreemd zwemgedrag vertonen, op om de plaatselijke hengelsportvereniging hiervan op de hoogte te brengen. Meer informatie over het karpervirus kunt u krijgen via tel. 030-6058425.

Voorbereidingen bergbezinkbassin Thorbeckesingel Deze week startte aannemer M.J. Oomen B.V. in de Thorbeckesingel de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het eerste zogenaamde bergbezinkbassins. Na het verwijderen van beplanting etc. wordt een damwand aangebracht. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de bouwvakvakantie (rond vrijdag 25 juli) voor een groot deel afgerond. De laatste jaren is het oppervlaktewater in kwaliteit verminderd. Dit wordt mede veroorzaakt door afvalwater dat tijdens zware regenval vanuit het rioolstelsel in het oppervlaktewater terechtkomt. Een bergbezinkbassin is een bergings- en bezinkkelder en zorgt ervoor dat vuil in het rioolwater bezinkt voordat het teveel aan water overstort op oppervlaktewater. De bergbezinkbassins liggen geheel ondergronds. Door de aanleg van het eerste bassin in de Thorbeckesingel is het parkeerverbod langs de woningen P.J. Oudstraat 4 t/m 322 (even nummers) tijdens de werkzaamheden opgeheven.

Tekeningen grondverkopen openbare groenstroken Middenpolder/De Kooy ter inzage
Tot en met vrijdag 30 mei 2003 liggen op de leestafel twee tekeningen ter inzage waarop is aangegeven welke openbare groenstroken in de wijken Middenpolder en De Kooy voor verkoop in aanmerking komen. In deze periode kunnen verzoeken worden ingediend of zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Verzoeken die inmiddels door bewoners zijn ingediend zijn op de tekeningen al meegenomen. Alle verzoeken worden afgewogen en meegenomen bij de definitieve vaststelling van de grondverkooptekeningen na afloop van de ter inzagelegging. Ook de (gewijzigde) voorwaarden voor de verkoop van openbare groenstroken liggen ter inzage.

Actie Plons, triatlon 50-plus, kinderrommelmarkt en 4 tegen 4 in De Hooght
Zondag 18 mei vindt in 250 Nederlandse zwembaden het evenement Plons plaats, met als doel de veiligheid in en om het water van kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar te vergroten. De actie is bedoeld voor ouders. In alle deelnemende zwembaden worden demonstraties gegeven en kunnen ouders en verzorgers met hun kinderen meedoen met oefeningen die hen vertrouwd maken met water.
Wie met de kinderen in het water wil genieten en wil leren hoe de kinderen kunnen wennen aan water, is van harte welkom in zembad De Hooght op zondag 18 mei. Tussen 10.00 en 12.00 uur worden demonstraties gegeven:

- baby's van 10.00 uur tot 10.20 uur (brons)
- peuters van ongeveer 1 jaar tot 2 jaar oud van 10.30 uur tot 10.50 uur (zilver)

- peuters van ongeveer 2 jaar tot 3 jaar oud van 11.00 uur tot 11.20 uur (goud)

- Puppy 1,2 en 3 kleuters van ongeveer 3 jaar tot 4 jaar van 11.30uur tot 11.50 uur.
Voor meer informatie over waterveiligheid en de deelnemende zwembaden, kijk op www.kindveilig.nl
Meer informatie is verkrijgbaar bij de kassa van zwembad De Hooght of telefonisch via 078-6151436.

Triatlon voor 50-plussers in De Hooght
Donderdag 05 juni 2003 organiseren de medewerkers van zwembad De Hooght een triatlon speciaal voor 50-plussers. Fietsen, wandelen, zwemmen en M.B.V.O. We beginnen om 8.45 uur met ongeveer 45 minuten fietsen, na het fietsen een lekker kopje koffie in de kantine van het zwembad. Om 9.45 uur ongeveer 30 minuten wandelen. Daarna om 10.30 uur 150 meter ( 6 banen) zwemmen; dit mag natuurlijk meer of minder zijn. Om 11.00 beginnen we met M.B.V.O. meer bewegen voor ouderen, 30 minuten, met ondersteuning van muziek. Deelnemers hoeven niet goed te kunnen zwemmen om aan de activiteit fietsen, wandelen en M.B.V.O. mee te doen. Om deel te kunnen nemen aan deze gezellige donderdagmorgen is inschrijving aan de kassa van het zwembad De Hooght van tevoren noodzakelijk.
Meer informatie is verkrijgbaar bij de kassa van het zwembad of telefonisch via 078-6151436. Inschrijving dient plaats te vinden voor donderdag 05 juni 2003. De kosten EUR 2,95
Zaterdag 17 mei 2003 opent zwembad de Hooght het zomerseizoen. Kinderen tot vijftien jaar hebben de mogelijkheid hun oude spulletjes aan te bieden tijdens de kinderrommelmarkt, die is in te richten vanaf 11.00 uur. De verkoop start na de officiële opening om 12.00 uur. Potentiële verkopers kunnen zich opgeven aan de kassa van het zwembad of op de dag zelf. Hiervoor dien je EUR 2,50 borg te betalen. Teams van 4 speler/speelsters kunnen zich opgeven voor het 4 tegen 4 toernooi van zwembad de Hooght op zaterdag 17 mei 2003. Zaterdag 17 mei begin het toernooi om 13.00 uur. Inschrijven kan tot donderdag 15 mei via e-mail: harry_schutte@hotmail.com of telefonisch via 06-23625965.
Tot slot: Wie nog een abonnement aan wil schaffen voor het zomerseizoen 2003 heeft nog de tijd tot en met vrijdag 16 mei 2003.

Afsluitingen tijdens straatfeesten
De Madeliefstraat is (ter hoogte van de nummers 4 tot en met 12) zaterdag 17 mei 2003 afgesloten voor verkeer in verband met een straatfeest. Om dezelfde reden is zondag 25 mei de Watersnip in de avonduren afgesloten. De Rozenstraat is woensdag 21 mei tijdens het zomerfeest van de Anne Frankschool van 8.00 tot 12.30 uur gedeeltelijk afgesloten.