Gemeente Leeuwarden

Veel belangstelling woonmarkt Zuiderburen

zuiderburen_pier Afgelopen zaterdag vond de woonmarkt in stadsdeel Zuiderburen plaats. Vanaf 11.00 konden mensen die belangstelling hadden voor een huur en/of koophuis terecht bij de vele makelaars die aanwezig waren. Gedurende de dag was er een constante stroom bezoekers die meer informatie wilden hebben over de wijk.

De pendelbussen en overdekte boten waren een prima alternatief voor de auto om de wijk te bekijken. De bussen reden langs de opengestelde huizen, zodat potentiële kopers en huurders ook een blik konden werpen op het eindresultaat en niet alleen maar hoefden af te gaan op de brochures.

De boten voeren om de eerste en tweede fase heen, bijna alle huizen die door de makelaars werden uitgelicht konden bekeken worden. De mensen die nieuwsgierig waren naar de kavels van de gemeente, konden zelfs een kijkje nemen in de derde fase. De ambassadrices (huidige bewoners) gaven tekst en uitleg tijdens de tochten, zodat de bezoekers ook vragen over bijvoorbeeld het woongenot konden stellen.

De makelaars deden goede zaken, er werden veel vervolgafspraken gemaakt. Na afloop constateerden de makelaars dan ook tevreden dat het een geslaagde woonmarkt was. De volgende woonmarkt in Zuiderburen zal naar verwachting, na de zomervakantie, in september plaatsvinden.

Kijk ook eens op de vernieuwde site van Zuiderburen. Op de site staan al de nieuwtjes rondom het nieuwe stadsdeel vermeldt. www.zuiderburen.nl