Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud

Nieuwsarchief

Veel enthousiasme en betrokkenheid tijdens eerste bijspijkerwerkplaats HAO

Bron: HAO, 19 mei 2003

Ondernemers in de afbouw- en onderhoudsector willen álles weten op het gebied van marketing en promotie wanneer het de particuliere markt betreft. Dat bleek afgelopen zaterdag 10 mei jl. tijdens de eerste ' bijspijkerwerkplaats' georganiseerd door het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud in samenwerking met de ondernemersorganisaties NOA en KV FOSAG, en Savantis in de Jaarbeurs te Utrecht. Gedurende de workshops was er onder de deelnemers veel interesse, enthousiasme en betrokkenheid.

Veel ideeën
Doel van de ' bijspijkerwerkplaats' voor ondernemers in de afbouw- en onderhoudsector was het opdoen van ideeën met praktische tips en hulpmiddelen voor de eigen aanpak. Prima gewerkt heeft ook de formule met externe marketing-specialisten die stevige inhoudelijke presentaties hielden met praktische voorbeelden. Door de aanwezige ondernemers werd er dan ook druk genoteerd, informatie verzameld en doorgevraagd bij de marketing-specialisten. De sfeer was levendig en geanimeerd. Tevreden keerden de deelnemers dan ook 's middags huiswaarts, vol ideeën, voorbeelden en plannen.

Op tijd
Wat kwam er in de workshops dan zoal aan bod? De informatieve ochtendsessies stonden in het teken van 'hoe ga je naar de particuliere markt' en ' waar gaat de klant zoeken'. In de workshop 'promotie' werd uitgebreid stilgestaan bij 'het er op tijd bij zijn', de zogenaamde kans-momenten in het leven van de particulier. Maar ook zaken als houding en gedrag, advertenties, bedrijfspresentaties, mond-op-mondreclame en internet ontwikkelingen passeerden de revue. De middagbijeenkomsten waren gereserveerd voor de interactie met de klant met onder meer: verkoopplan, verkoopgesprek, offerte maken et cetera.

De dag die begonnen was met een vrolijke sketch van twee acteurs, eindigde rond vier uur met een een slotsketch, een slotwoord van gastheer Edwin Meeuwsen (projectleider Werkplaatsen) van het HAO en een glas. Een leerzame, informatieve en gezellige 'bijspijkerdag' was ten einde.