Stichting Weten


Succesvolle bijeenkomst Stichting Weten en VSC
Minister OCenW ontvangt nota's over toekomst science centra

Op woensdag 7 mei 2003 heeft Maria van der Hoeven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen de Strategienota Vereniging Science Centra en de nota Impressie Science Centra. Visie, feiten en cijfers in NEMO te Amsterdam in ontvangst genomen. Beide nota's geven een beeld van het heden en toekomst van de science centra in Nederland.

Sinds 1999 werken de Nederlandse science centra in de Vereniging Science Centra (VSC) gezamenlijk aan verdere professionalisering en versterking van publiekscommunicatie en educatie van wetenschap en techniek in Nederland. De VSC wordt op dit moment gevormd door 11 educatieve doe-, ontdek- en expositiecentra, waaronder Naturalis, Museon, NEMO en het Belgische Technopolis. Ook in Europees en internationaal verband ontwikkelt zich een groeiend netwerk van science centra die van elkaar willen leren en elkaar stimuleren tot prestatieverhoging. De Nederlandse science centra zoeken hierbij meer aansluiting. Stichting Weten ondersteunt dit proces vanuit haar intermediaire functie.

Daartoe zijn de Strategienota VSC en het rapport Impressie Science Centra die vandaag worden gepresenteerd, belangrijke mijlpalen.

Tijdens de bijeenkomst werd een korte impressie gegeven van het werk en activiteiten die de science centra en Stichting Weten ontplooien. Een aantal science centra lieten zien hoe zij de aansluiting bewerkstelligen tussen personen uit verschillende leeftijdscategorieën en wetenschap en technologie. Stichting Weten geeft in haar nieuwe kantoor een overzicht van de activiteiten die zij ontplooit.