Gemeente Kerkrade

03.06.03: Start bouw Campus Kerkrade

Op 19 mei jongstleden is de hoofdbouwaannemer gestart met de eerste bouwhandelingen rondom de bouw van de Campus Kerkrade. Om deze start niet onopgemerkt voorbij te laten gaan wordt op vrijdag 6 juni de start bouw op een feestelijke manier ingeluid met het Campus Open-Air festival. Dit vindt plaats bij het Campusterrein aan de Elbereveldstraat in Kerkrade-West.

Programma
Het programma van de middag is erg gevarieerd en gericht op een breed publiek. Toch heeft de organisatie geprobeerd vooral de jonge doelgroep aan te spreken. Er zijn optredens van bands van de Muziekschool, van College Rolduc en van Impuls. Tijdens het programma zal rond 16.30 uur het officiële gedeelte rondom de 'start bouw' plaatsvinden. Onderdeel hiervan is het onthullen van de Campuspuzzel door de directeuren van de instellingen en de slothandeling door wethouder Bosch.

Live te zien!
Vanaf 6 juni aanstaande is ook de website van de Campus in de lucht. Deze kunt u vinden op www.campuskerkrade.nl. Op deze website zijn via een live-verbinding (een zogenaamde webcam) ook alle activiteiten te zien die plaatsvinden tijdens Campus Open-Air. Daarna zijn via de webcam beelden te zien van de bouwwerkzaamheden op het Campus-terrein.

Campus Kerkrade
De Campus is een belangrijk en prestigieus project; het grootste ooit in de geschiedenis van Kerkrade. Campus Kerkrade is een multifunctioneel instituut voor jong en oud waar leerlingen, cursisten, jongeren etc. van College Rolduc, de Vrije Akadamie, Impuls en van de Muziekschool terecht kunnen voor voortgezet onderwijs, voor kunst-, muziek- of dansonderwijs en waar jongeren met steun en begeleiding door Impuls hun vrije tijd kunnen doorbrengen.

Bouw gestart
Voordat op 19 mei met de eerste bouwhandelingen kon worden begonnen, moest de provincie nog een verklaring van geen bezwaar afgegeven. Op 9 mei kwam van de provincie het verlossende woord en kon met de bouw worden gestart.