Electronic Commerce Platform


ECP.NL enthousiast over innovatieplatform nieuw kabinet | 19-05-2003

Leidschendam 19 mei 2003

ECP.NL is enthousiast over het voornemen van het nieuwe kabinet om een innovatieplatform op te richten. Het platform zal onder leiding van de minister president met betrokken ministers en vertegenwoordigers vanuit bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen innovatie en onderwijs integraal aanpakken en op een hoger plan brengen.

ECP.NL is een groot voorstander van integratie van beleid. De verschillende beleidsterreinen van binnenlandse zaken, economische zaken, justitie maar ook sociale zaken, zorg en onderwijs en worden allen geraakt door de ontwikkelingen rondom ICT en innovatie. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, maar ook administratieve lasten door ICT of de aanpak van wachtlijsten in de zorg. Het is van groot belang dat elk beleidsterrein daar haar eigen koers in vaart maar vanuit een coördinerende en sturende rol op het hoogste niveau. Dit voorkomt dat op verschillende beleidsterreinen langs elkaar heen wordt gewerkt en bevordert daarmee de slagvaardigheid.

Met de oprichting van het innovatieplatform toont het kabinet innovatie als belangrijke motor te zien voor de concurrentiekracht van Nederland. ECP.NL hoopt dat in de centrale aansturing de inzet van ICT een belangrijke plaats krijgt. Voor cruciale ontwikkelingen op het gebied van de digitale economie is deze sturing noodzakelijk. Denk aan het beheer van markt- en beleidsgerichte digitale infrastructuren in Nederland. Hier moeten juiste afwegingen worden gemaakt tussen economische- en veiligheidsbelangen. Maar ook fundamentele keuzes met betrekking tot open standaarden, breedband en online identificatie behoeven nationale aansturing.


---

ECP.NL, platform voor eNederland, Postbus 262, 2260 AG, Leidschendam

Tel. 070-4190 309

ECP.NL, platform voor eNederland

ECP.NL is een publiek-private non-profitorganisatie die op professionele en daadkrachtige wijze een bijdrage levert aan de ontwikkeling van eNederland. Dit doet zij door een objectief en betrouwbaar platform te bieden waar deelnemende bedrijven en instellingen worden gestimuleerd om kennis te delen op het gebied van de ontwikkeling en toepassing van ICT. Onder begeleiding van enthousiaste en deskundige medewerkers wordt deze kennis in kennisgroepen gebundeld. In deze kennisgroepen worden door samenwerking tussen de deelnemers randvoorwaarden ontwikkeld voor het optimaal benutten van huidige en toekomstige ICT-competenties. ECP.NL helpt op deze manier het Nederlandse bedrijfsleven om zijn (internationale) concurrentiepositie te behouden en te verbeteren.

Meer informatie is te vinden op www.ecp.nl

Contactgegevens voor de redactie
Joyce Roel, hoofd communicatie & PR , joyce.roel@ecp.nl