Ingezonden persbericht


mei 2003 PERSBERICHT

TE STRAKE SLUIT 2002 AF MET WINST

Het Deurnese bedrijf Te Strake BV heeft in 2002 een nettowinst gemaakt van 4,1 miljoen Euro, bij een omzet van 37 miljoen Euro. De doelstelling die Te Strake BV zich gesteld had voor het bereiken van een positieve cashflow over 2002, wordt daarmee ruimschoots gehaald.

Per 1 januari 2002 zijn de activiteiten Surface Technology verzelfstandigd in Te Strake Surface Technology BV. Per 1 oktober 2002 werden de textielactiviteiten van Te Strake verkocht aan de Picanol groep. De betreffende activiteiten gaan nu verder als Te Strake Textile BV. Te Strake zelf legt zich nu volledig toe op haar activiteiten als mechatronische systeemleverancier, en op de verdere ontwikkeling van haar expertise in motion systemen.

Op vergelijkbare basis - de verkochte activiteiten op gebied van textiel en het afgesplitste Surface Technology buiten beschouwing gelaten - is de orderontvangst met 20% toegenomen. De orderontvangst lag in alle marktsectoren in het eerste semester hoger dan in de tweede helft van het jaar. Op het gebied van de nu resterende activiteiten als motion systeem leverancier heeft Te Strake in 2002 betere resultaten behaald dan in 2001. Ondanks de slechte marktsituatie heeft Te Strake op dit gebied in 2002 een lichte omzetgroei gerealiseerd, en is de orderontvangst met 20% toegenomen.

In 2002 heeft Te Strake haar organisatie verder internationaal uitgebouwd met een nieuwe vestiging voor inkoop, assemblage en refurbishement in Shanghai. China wordt als afzetmarkt en als lage lonen land steeds belangrijker voor de klanten van Te Strake. Door deze nieuwe vestiging kunnen Te Strake en haar klanten profiteren van de lagere kostprijzen van onderdelen in China. Ook kunnen de producten die bestemd zijn voor de Chinese afzetmarkt hier geassembleerd en gerefurbished worden.