Ingezonden persbericht

Politie Rotterdam is de draad kwijt

Loesje komt Gemeenten te hulp in bestrijding van het afficheren

ARNHEM, 20030519 -- Loesje is niet blij met het zero tolerance beleid in Rotterdam. Tijdens de landelijke verkiezingsplaktocht afgelopen januari, belandden 3 mensen die vermoedelijk posters aan het plakken waren in de cel in Rotterdam.

Het afficheren van posters kan een overtreding zijn en staat gelijk aan andere overtredingen zoals het te hard rijden of het door rood licht lopen. Bij een overtreding voldoet een boete en is het onnodig om iemand in de cel te zetten. Daarnaast werden de vermoedelijke plakkers in de cel gezet bij mensen die voor delicten zoals geweldpleging en handel in harddrugs gearresteerd waren. Een 15 jarige jongen werd vervolgens ruim 4 uur vast gehouden en onder druk gezet om een verklaring af te leggen. Er is een klacht ingediend bij de Politie Rotterdam-Rijnmond die door de commissaris van de Regiopolitie gegrond is verklaard. Er was sprake van onrechtmatig verhoor onder druk en de zaak is geseponeerd. Loesje zet grote vraagtekens bij het Gemeentelijk beleid en het naleven van de politie Rotterdam ervan, aangezien in andere steden het contact met de politie wel vriendelijk verloopt.


PAS OP
UW VERLANGEN
NAAR VEILIGHEID
WORDT MISBRUIKT


Loesje komt Gemeenten te hulp in de bestrijding van het afficheren!

Elke maand ontvangt Loesje brieven van Gemeenten die schoonmaakkosten op haar willen verhalen, omdat posters met haar naam erop, op straat zijn aangetroffen. Loesje legt dan geduldig uit dat dit juridisch gezien helemaal niet kan. Nu blijkt dat Gemeenten nog steeds niets van plakrecht afweten, vindt Loesje dat het tijd wordt om daar verandering in te brengen. Als de ervaringsdeskundige in Nederland op het gebied van plakrecht heeft ze besloten om workshops aan Gemeenten te geven. In de workshop legt ze haarfijn uit hoe het allemaal zowel juridisch als beleidsmatig zit en reikt ze zelfs oplossingen aan om tot een goed plakbeleid te komen. De opbrengsten van de workshops gaan vervolgens naar het verspreiden van de posters.


'N
BEETJE PLAKKER
SCHUDT
DE HELE WERELD
WAKKER


www.loesje.nl loesje@loesje.nl



Ingezonden persbericht