Ingezonden persbericht

Burgers krijgen informatie op maat gesneden

APELDOORN, 20030519 -- Burgerinfo is gestart in Apeldoorn met het gratis versturen van openbare gemeentelijke bekendmakingen naar abonnees, op basis van een geografisch informatie systeem.

Wij versturen informatie naar burgers, die zich daarvoor opgegeven hebben, in een cirkel rondom hun woonadres. Voor sommige informatie een kleine cirkel (bijvoorbeeld kapvergunningen) van een dertig-veertig meter, voor andere informatie (bijvoorbeeld bouwvergunningen)een grotere cirkel en sommige informatie over een hele wijk of over de hele stad
(bijvoorbeeld over gemeentelijke belastingen). Tevens geven wij, gebaseerd op hetzelfde geografische infosysteem, informatie door over culturele, levensbeschouwelijke instellingen en lokale politieke partijen in en rondom Apeldoorn
en alle andere nederlandse gemeenten, met een
straal van maximaal
veertig kilometer tot vijf kilometer.

Wij denken dat betrokkenheid van burgers bij de lokale democratie staat of valt met het geinformeerd zijn over wat er gebeurt. Door de overvloed aan informatie te koppelen aan een geografisch systeem (en daardoor het teveel aan informatie te beperken) verwachten wij de burger van dienst te zijn bij het functioneren binnen de lokale democratie.

Wij starten met een aantal onderwerpen en willen dit in de toekomst, bij voorkeur overigens samen met de gemeente, uitbreiden.

Graag nodigen wij U uit een bezoek te brengen aan de site www.burgerinfo.nl ,

Reacties horen wij graag via info@burgerinfo.nl



Ingezonden persbericht