Fugro N.V

Leidschendam, 19 mei 2003

Fugro-Jason neemt VoluMetrix over

Jason Geosystems B.V. (Jason), onderdeel van de Geoscience divisie van Fugro N.V. , heeft overeenstemming bereikt over de overname van de activa van VoluMetrix, een producent van geavanceerde reservoir modeling software.

VoluMetrix is een leidende specialist in de markt voor software voor de olie- en gasindustrie en is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. De onderneming heeft vijf werknemers en een jaaromzet van ongeveer EUR 600.000. De onderneming zal volledig geïntegreerd worden in Jason. Alle huidige medewerkers blijven in dienst van de onderneming.

Het belangrijkste overgenomen activum is het softwaresysteem 'FastTracker' dat, door het unieke 'UpdateAbility' concept, haar gebruikers in staat stelt om buitengewoon efficiënte reservoir modellen te bouwen en te onderhouden. De combinatie van de reservoir modeling software van Volumetrix en de 3DiQ( Reservoir Characterization software van Jason voldoet aan de eisen van Geoscientists, nu en in de toekomst. Nauwkeurige en betrouwbare reservoir modellen spelen een belangrijke rol in het proces van de olie- en gasindustrie om het rendement op hun Exploratie- en Productiebezittingen te verhogen.

Jason is wereldwijd marktleider op het gebied van quantitative reservoir characterization. De unieke software van Jason combineert technologische praktijk en realiteit met het modelleren van de ondergrond. De software verbetert de kans om een renderend olie- of gasreservoir te penetreren aanzienlijk door de toevoeging van waardevolle informatie. Jason is onderdeel van de Geoscience divisie van Fugro.

voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir. G-J. Kramer, President-directeur of
Ir. K.S. Wester, Directeur

Fugro N.V.Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde Postbus 41hiervan levert Fugro aanverwante diensten waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir 2260 AA engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit Leidschenddrie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. am Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in Tel: de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft ruim 250 kantoren en 7.000 070-311142medewerkers, die in meer dan 55 landen permanent aanwezig zijn. 2
Fax:
070-320270
3
ir@fugro.n
l
www.fugro.
com


---- --