Politie Rotterdam-Rijnmond

Middaguitgave maandag 19 mei 2003

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield maandagmorgen op de Westzeedijk, Vierhavensstraat, Laan op Zuid en op de N15 snelheidscontroles. Op de Westzeedijk hielden tussen zeven en negen uur 45 van de in totaal 1140 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur in plaats van '50'. Tussen half tien en kwart voor twaalf hielden in de Vierhavensstraat 32 van de in totaal 1950 passerende autobestuurders zich niet aan de 50-limiet. Hoogste score bedroeg 79 km/uur. Op de Laan op Zuid gingen tussen kwart over zeven en twaalf uur 48 van de in totaal 1600 passerende autobestuurders op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur in plaats van '50'. Tussen half elf en half twaalf flitste de radar op de N15 westbaan 13 van de in totaal 318 passerende automobilisten. Hoogste score bedroeg 102 km/uur in plaats van '80'.


* HOOGBEJAARDE VROUW IN WONING OVERVALLEN

ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks kwart voor twaalf werd een 92-jarige bewoonster van de Schiedamseweg beneden in haar portiek overvallen. Het slachtoffer werd plotseling door een onbekende man hardhandig van achteren beetgepakt waarna hij geld van de hoogbejaarde vrouw eiste. Nadat de 92-jarige vrouw de overvaller geld gaf, zo'n 35 euro, rende hij het portiek uit. De politie stelt een onderzoek in.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks half één vond in een portiek van een flat aan de Grote Kreek een steekpartij plaats, waarbij een 64-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel zwaar gewond raakte. Het slachtoffer werd enkele malen door een 74-jarige man, eveneens uit Nieuwerkerk aan den IJssel, met een mes gestoken. De vrouw die onder meer steekwonden in de liesstreek en rug opliep, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De 74-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. De aanleiding van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield zondagavond op de Wolphaertsbocht en Moerkerkestraat diverse bromfietscontroles. In totaal werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het rijden zonder helm, te veel vermogen, slechte uitlaat en het rijden zonder bromfietscertificaat. ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zondagavond omstreeks elf uur op de Lodijk een 34-jarige man uit Rotterdam aan. De man had kort daarvoor ingebroken in een auto. Bij zijn aanhouding werd een uit de auto ontvreemde radio en diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen en in beslag genomen. De auto-inbreker werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks één uur ontstond, vermoedelijk door een oververhitte transportband, brand in een stortpunt van een schip aan de Montrealweg. Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse was, bluste het vuur met groot materieel. Als gevolg van de brand, die was opgeschaald naar grote brand, liepen een aantal