Persberichten - 19/05/2003

Agfa kondigt consolidatie R&D- en reparatieactiviteiten aan

Mortsel / België Maandag 19 mei, 2003 Agfa meldde vandaag dat het de R&D-activiteiten voor zijn HealthCare PACS- en de reparatieactiviteiten voor HealthCare-apparatuur zal consolideren. Deze beslissing past in een wereldwijde strategie om de HealthCare-activiteiten op strategische locaties te concentreren, zei Robert S. Pryor, President voor Agfa's HealthCare in Amerika. Het is onze bedoeling om strategische centers of excellence voor HealthCare te creëren. Dit moet uiteindelijk al onze stakeholders voordeel opleveren. Research & Develompent zal geconsolideerd worden in Waterloo, Ontario, Canada en Mortsel, België, waar kenniscentra gecreëerd worden voor de ontwikkeling en integratie van digitale technologieën voor Imaging en Informatics. De reparatieactiviteiten voor HealthCare-apparatuur in de VS worden samengebracht in het World Parts Center in Atlanta Georgia. De stopzetting van de activiteiten in Glasgow, Verenigde Staten, is gepland voor eind 2003.

In 2001 kondigde Agfa onder de naam Horizon een wereldwijd, gefaseerd initiatief aan voor de stroomlijning en consolidatie van de activiteiten in alle business groups. Vorig jaar meldde Agfa's HealthCare de consolidatie van de röntgenfilmproductie in de VS in de Bushy Park-vestiging. Ook sites in Duitsland, België, Spanje en het Verenigd Koninkrijk werden bij dit bedrijfsoverspannende initiatief betrokken.

Agfa stelt momenteel ongeveer 75 personeelsleden tewerk in de vestiging in Glasgow en plant de helft ervan andere taken binnen Agfa te geven. We zijn ons zeer sterk bewust van de impact op onze mensen en de gemeenschap. We zullen de betrokken personeelsleden dan ook actief steunen bij deze omschakeling met een eerlijke en concurrentiële dienstenportfolio, zei Pryor.

De site in Glasgow werd geopend in 1991 en huisvestte Duponts divisie Instrument & Manufacturing. Deze divisie ontwierp en produceerde producten ter ondersteuning van de business segments Diagnostics, Diagnostic Imaging en Printing & Publishing en zorgde voor de technische ondersteuning ervan. In 1996 werd het business segment Diagnostic Imaging verworven door Sterling Diagnostic Imaging Inc. Na de overname door Agfa Corporation in 1999 deed het dienst als centrum voor de softwareontwikkeling en -integratie voor Imaging- en Informatics-producten en voor de reparatie van onderdelen van Sterling-apparatuur.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, micrografie, cinefilm en consumer imaging.
Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2002 een omzet van 4,683 miljard euro tot stand gebracht.
Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com.

Bron: Agfa-Gevaert
Provider: Euronext Brussels