Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-05-2003 3e persbericht van maandag 19 mei 2003

Eindhoven: Verkeersongeval
Maandagmiddag rond 13.20 uur zijn bij een verkeersongeval op de kruising Oirschotsedijk en de Anthony Fokkerweg twee mensen gewond geraakt en is een zwangere vrouw ter observatie naar een ziekenhuis gebracht. Een 39-jarige bestuurder( Alpen aan de Rijn) van een auto wisselde op de Oirschotsedijk van voorsorteervak en werd toen aangereden door een achteropkomende auto bestuurd door een 22-jarige man uit Sluiskil. Die bestuurder liep licht letsel op maar een 24-jarige man die bij hem in de auto zat is met een gecompliceerde armbreuk naar een ziekenhuis gebracht. Een 44-jarige vrouw uit Alpen aan de Rijn die bij de 39-jarige in de auto zat is ter observatie naar een ziekenhuis gebracht. Door de klap van de aanrijding werd een derde auto geraakt die voor de verkeerslichten stilstond. De inzittenden van die auto raakten niet gewond.

Mierlo: Man met hennepafval gepakt
Maandagmiddag rond 15.30 uur is op de Geldropseweg in Mierlo een 28-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole zagen agenten in de auto van de man zeven vuilniszakken met hennepafval liggen. In de woning van de man vond de politie later de inventaris van een juist ontmantelde hennepkwekerij. De politie maakt proces-verbaal op.

Someren:Onder invloed
Maandagmiddag rond 15.30 uur is in de Bennenbroekstraat in Someren een 43-jarige man uit het Duitse Waldstetten aangehouden. Een politiepatrouille zag de man in de Sluisstraat rijden. Bij het zien van de agenten ging de man er vandoor maar in de Bennenbroekstraat werd zijn auto aan de kant gezet. De bestuurder had gedronken. Een ademtest op het politiebureau gaf als resultaat ruim 2,00 promille. De man bleek tevens gesignaleerd te staan vanwege een boete van 600 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid. Dit ook vanwege alcoholmisbruik in het verkeer.

Heeze: Verkeerscontrole
Maandag tussen 14.00 en 16.00 uur heeft de politie op de Geldropseweg een verkeerscontrole gehouden. Er zijn twee bromfietsers bekeurd die te hard reden, drie automobilisten kregen een bon, omdat ze de autogordel niet droegen en drie maal werd een bon uitgeschreven omdat een reminrichting van een aanhanger niet in orde was.