Ingezonden persbericht

Op dinsdag 20 mei start de TROS met een nieuwe reeks van TV MASQUÉ. Het enige Nederlandse tv-programma dat ooit de prestigieuze Gouden Roos in Montreux won. Hierbij stuur ik u een interview met bedenker en presentator Ralph Inbar. De vragen en antwoorden zijn vrij ter publicatie.

S Wat is het grootste verschil met deze serie TV MASQUÉ in vergelijking met de vorige reeksen?

Het grootste verschil is dat de vorige reeks een hommage was aan een ONbekende, bijzondere Nederlander. Dit keer is het een BEkende bijzondere Nederlander. Daarnaast zijn de opnamen nu in een Hilversumse tv-studio en waren ze de vorige keer in het huis van de hoofdpersoon.

S Was het moeilijk om Bekende Nederlanders te vinden die mee wilden werken?

Het is een moeilijk programma om te maken, aangezien de hoofdpersonen van niets mogen weten omdat dan de lol ervan af is. Dat is gelukkig bij allemaal zeer goed gelukt. De Bekende Nederlanders die we hebben gevraagd om mee te werken aan verborgen camerasituaties vonden het allemaal erg leuk, wilden graag meedoen en waren erg enthousiast.

S Waarom heb je voor deze mensen gekozen?

We hebben voor deze mensen gekozen omdat zij bijzonder zijn in hun werk, van uitzonderlijke betekenis zijn op sociaal gebied en een interessant verhaal hebben.

S Hoe zijn de opnamen verlopen?

We hebben alles in een tijdsbestek van een week of twee opgenomen. Dat waren drukke weken, maar we zijn uitermate tevreden over het resultaat.

S Hoe reageerden de mensen die verrast werden?

Stuk voor stuk waren ze positief verrast en aangedaan.

S Waarom is TV MASQUÉ sinds 1995 niet meer uitgezonden?

De TROS heeft de afgelopen jaren voor andere programma's gekozen. Het had ook te maken met technisch-financiële redenen. Maar gelukkig kom ik dus vanaf 20 mei weer terug met een nieuwe reeks. Het is echt een uniek programma!

S Wat is het leukste aan werken met een verborgen camera?

Ook na al die jaren hou ik een bepaalde spanning als er verborgen camerafilmpjes moeten worden opgenomen. Het is altijd spannend. Dat geldt eigenlijk voor de hele crew. En natuurlijk de altijd verrassende uitkomst via een geheim spiegeltje.

S Wat is het moeilijkste aan werken met een verborgen camera?

Wat het leukste is aan werken met de verborgen camera, maakt het tegelijkertijd ook het moeilijkste. De spanning of alles wel zo verloopt als is voorbereid.

S Denk je dat je nog een keer kans maakt op een Gouden Roos?

Die kans blijft altijd bestaan. Ik ben dit jaar genomineerd met het programma Zelfportret dat de TROS vorig jaar uitzond. Voor TV Masqué is die kans er helaas niet meer, die heeft er tenslotte al één gekregen...