Gemeente Hengelo



De burgemeester doet verslag

Burgerjaarverslag 2002

Op woensdag 21 mei verschijnt Hengelos eerste burgerjaarverslag. Daarin legt burgemeester Frank Kerckhaert verantwoording af over de inspanningen van de gemeente Hengelo om burgers bij het bestuur te betrekken. Drie onderwerpen staan centraal: de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening, de kwaliteit van de burgerparticipatie en de afhandeling van klachten.

Voor de burger

Alle burgemeesters in Nederland zijn verplicht om jaarlijks een burgerjaarverslag te publiceren. Doel is om de burgers meer inzicht te geven in het functioneren van de gemeente en ze nauwer te betrekken bij allerlei ontwikkelingen die binnen de gemeente spelen.
In het burgerjaarverslag 2002 komen naast dienstverlening, burgerparticipatie en klachtenafhandeling ook onderwerpen als (verkeers-)veiligheid, wijkgericht werken, culturele evenementen en Hart van Zuid aan bod.

Interesse?

Het burgerjaarverslag is vanaf woensdag 21 mei beschikbaar bij de Gemeentewinkel in het stadhuis (telefoon 245 9555).
Collecte



Tot en met 24 mei collecteert het Nationaal Epilepsie Fonds /de Macht van het Kleine. Collectanten kunnen zich legitimeren.
Gemeenteraad



De gemeenteraad vergadert op dinsdag 20 mei 2003 vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Legesheffing bij planschadeverzoeken

* Krediet t.b.v. aankoop grond Bartelinkslaantje
* Kredietaanvraag realisatie "Kokerriool Weideweg"
* Sanering Oldenzaalsestraat ter hoogte van voormalig tankstation Van Kleef

* "Kop op het Mop", verlengingsafspraken GSB 2004
* Metropool, actuele problematiek

* Nieuwbouw Metropool

* Vaststelling werkelijke kosten primair onderwijs
* Definitieve ontwerpen doorstroomas Vossenbelt
* Voorbereidingsbesluit en toepassen artikel 19/19a en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van een paardenstal nabij Bartelinkslaantje nr. 28

* Voorbereidingsbesluit en toepassen artikel 19/19a en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van een woonhuis aan de Bornsedijk 17

* Voorbereidingsbesluit Paul Steenbergenstraat
* Intrekken voorbereidingsbesluit voor het AZC c.a
* Planschadeverzoek ex artikel 49 WRO in verband met bestemmingsplan Westermaat

* Planschadeverzoek ex artikel 49 WRO in verband met bouw school Tichelwerk

De meest actuele agenda vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur/ Gemeenteraad.

De stukken liggen ter inzage bij de Gemeentewinkel, de bibliotheek en het "Hasselerhoes".

Een van de raadsleden spreken?

Wilt u een van de raadsleden spreken? Op pagina 21 in de Gemeentegids staan de adressen en telefoonnummers van alle raadsleden vermeld. Weet u niet precies wie u moet hebben? U kunt dan contact opnemen met het centrale nummer van de fractie van de politieke partij van uw keuze. De nummers staan hiervoor bij de spreekuren vermeld. Voor meer informatie kunt u ook de Gemeentewinkel bellen, telefoon 245 95 55.

Vergadering Sportraad Hengelo



De Sportraad Hengelo vergadert op 22 mei 2003 om 19.30 uur in het FBK-stadion aan de Kuipersdijk., gebouw FC Twente. Op de agenda staan onder meer:

* Sportraad, Dualisme en Toekomst

* Voorzitterschap Sportraad

Gezocht: Hengeloërs die zich hebben ingezet bij de Watersnoodramp naar boven

Op 1 februari 2003 was het 50 jaar geleden dat de Watersnoodramp een groot deel van Zuid-West Nederland trof. Het projectbureau Delta 2003 in Zeeland is op zoek naar hulpverleners die zich hebben ingezet tijdens en na de watersnoodramp van 1953. Het projectbureau denkt daarbij aan redders van mensen en dieren, mensen die evacués hebben opgevangen en mensen die hebben geholpen bij het dichten van dijken en de wederopbouw. In opdracht van het Bestuurlijk Overleg Delta 2003, waarin onder meer de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant, rijkswaterstaat en gemeenten uit het rampgebied vertegenwoordigd zijn, organiseert de projectgroep Hulpverlening watersnood 1953 op 18 september 2003 in Tholen en Bergen op Zoom een bijeenkomst voor hulpverleners uit binnen- en buitenland. Deze bijeenkomst maakt deel uit van een reeks van activiteiten in het herdenkingsjaar, vijftig jaar na de ramp.

Aanmelden?

Schriftelijke aanmeldingen met daarin naam, geboortejaar, adres en telefoonnummer van de hulpverlener en de aard van de inzet kunt u sturen naar het Projectbureau Delta 2003, t.a.v. mevrouw A.M. Vinke. Antwoordnummer 75, 4330 VB Middelburg of per e-mail naar am.vinke-vermazen@zeeland.nl . De persoonsgegevens worden door het projectbureau alleen gebruikt voor de Bijeenkomst Hulpverlening en niet aan anderen beschikbaar gesteld.

Wie iemand kent die aan de hulpverlening heeft meegedaan, kan die persoon ook aanmelden. Deze aanmelders wordt verzocht ook de eigen gegevens door te geven.

Aanmelden is mogelijk tot 6 juni 2003. Uit alle aanmeldingen wordt een aantal mensen uitgenodigd voor de bijeenkomst op 18 september.
Gezocht: Hengelose jongeren voor internationale groepsuitwisseling



De Europese Unie heeft geld beschikbaar gesteld voor jongeren om mee te doen aan internationale activiteiten buiten schoolverband. Het IBW-Euroinstitut uit Duitsland organiseert in dit kader begin augustus een drie weken durende internationale uitwisseling in Münster voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Deelname voor 1 of 2 weken kan ook. Het doel van deze uitwisseling is kennismaken met leefwijzen en culturen van jongeren uit andere landen. Daarnaast is het een goede mogelijkheid om jezelf en je talenkennis te ontplooien en kennis en ervaringen uit te wisselen met buitenlandse leeftijdsgenoten.
Wat wordt er zoal gedaan tijdens deze jongerenuitwisseling?

Er worden een aantal recreatieve dingen ondernomen, zoals een rondleiding door de stad, het bezoeken van een jeugdcentrum en een radiostation. Daarnaast zijn educatieve elementen in het programma opgenomen, zoals discussiëren over (bestaande) vooroordelen, praten over werken, leren en leven in Europa. Ervaringen uitwisselen en discussiëren over belangrijke (Europese) themas, zoals onderwijs, uitgaan, veiligheid, sport en cultuur. Tenslotte zijn enige culturele en sportieve activiteiten opgenomen.


Interesse om je horizon te verbreden?

Wil jij je horizon verbreden, letterlijk verder kijken in een ander land, maar ook figuurlijk nieuwe vaardigheden en ervaringen opdoen en andere mogelijkheden ontdekken? Neem dan contact op met Chantal Wildemors, beleidsmedewerker jeugdprojecten van de gemeente, e-mail c.wildemors@hengelo.nl of telefoon 245 95 95. Zij kan je meer vertellen over het hoe, wat, waar, waarom en wanneer van deze uitwisseling.

Let op: reageer snel, want maar een beperkt aantal Hengelose jongeren kan meedoen aan deze uitwisseling.
Beleef Osnabrück of Münster op koninklijke wijze


Dag van de Gast

In de maand juni organiseert de Stedendriehoek
OsnabrückMünster-Netwerkstad Twente (bestaande uit de gemeenten Almelo, Borne, Enschede en Hengelo) op drie zaterdagen de "Dag van de Gast". Tijdens deze dagen ontvangt een gemeente van de Stedendriehoek 200 inwoners uit de partnergemeenten op gastvrije wijze.
Als inwoner van de Netwerkstad Twente kunt u op 7 of 21 juni deelnemen aan de Dag van de Gast in Osnabrück of Münster. Tegen betaling van een kleine vergoeding (maximaal 5,00) is alles inclusief: vervoer per bus of trein, een gastvrije ontvangst door de burgemeester, een rondleiding door de stad en bovendien nog vele kleine verrassingen!
Interesse?

Om u aan te melden en voor meer informatie kunt u tot en met 23 mei terecht bij de VVV Hengelo, Molenstraat 26, telefoon 242 11 20. Meer informatie is ook te vinden op de website www.hengelo.nl. Het maximale aantal deelnemers per stedentrip bedraagt 100 personen. Bij een groter aantal aanmeldingen wordt er geloot.

Hulp bij uw administratie



Voor de inwoners van Hengelo en omgeving is namens de gemeente Bureau Reken Maar opgericht. De medewerkers van Bureau Reken Maar kunnen helpen bij declaraties, (zorg)verzekeringen, pensioenen, persoons gebonden budget (PGB), belastingaangiften en bij andere zaken betreffende uw (financiële) administratie.

De hulpverlening is niet helemaal gratis, Bureau Reken Maar vraagt een bijdrage in de kosten van 8,50 per uur. Een jaarabonnement nemen kan ook.

Voor meer informatie of om u aan te melden, kunt u tijdens kantooruren bellen met nummer 250 33 31.

Drank- en Horecawet



Burgemeester en wethouders zijn van plan een vergunning te verlenen op grond van artikel 3 juncto 4 van de Drank- en Horecawet, voor de uitoefening van een horecabedrijf aan:

* Berfloplein 18, Stichting Oecumenisch Jongeren Contact Hengelo
Het betreft ontmoetingsruimtes welke gebruikt gaan worden als horecabedrijf. In de te verlenen vergunning worden voorwaarden en beperkingen opgenomen ter voorkoming van ongewenste mededinging.
Ter inzage en zienswijze

De aanvraag ligt gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, kamer 339 van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tot 2 juli 2003 hun zienswijze opsturen naar burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Bestemmingsplannen



Ontwerp uitwerkingsplan Broek-Noord

Het plangebied wordt globaal omsloten door de Reimersdennenweg, de Deurningerstraat, Meester Molendijkweg en het perceel Reimersdennenweg 13. Binnen dit gebied mogen maximaal 470 woningen worden gebouwd. Een bescheiden gedeelte van het globale bestemmingsplan Broek Noord, gelegen aan de oostzijde van de bebouwing langs de Strip, is buiten deze uitwerking gebleven. Binnen dit gedeelte dienen minimaal 60 en maximaal 90 woningen te worden gebouwd. Voor dit gedeelte wordt te zijner tijd afzonderlijk een uitwerkingsplan in procedure gebracht. Bij de opzet van het uitwerkingsplan voor Broek Noord is aansluiting gezocht bij de systematiek van het bestemmingsplan Broek Zuid.
Ter inzage en zienswijze

Het ontwerp uitwerkingsplan Broek-Noord ligt van 21 mei tot en met 17 juni 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tot en met 17 juni 2003 kunt u schriftelijk uw zienswijze richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan HOV Doorstroomas Vossenbelt

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit van 29 april 2003 (RWB/2002/3023) het bij besluit van de gemeenteraad van 8 oktober 2002 (nr. 30942) vastgestelde bestemmingsplan HOV Doorstroomas Vossenbelt heeft goedgekeurd.

Het bestemmingsplan voorziet in de realiseringsmogelijkheid van een traject voor hoogwaardig openbaar vervoer, waardoor de Vinexlocatie Slangenbeek en de wijk Hasseler Es met behulp van een lusvormige buslijn worden verbonden met het centraal station van Hengelo. Om de realisering van de doorstroomas juridisch mogelijk te maken, moeten op een aantal plaatsen de geldende bestemmingsplannen worden herzien Voor de overige gedeelten past de doorstroomas binnen de geldende bestemmingsplannen.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan HOV Doorstroomas Vossenbelt ligt van 21 mei tot en met 1 juli 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tegen het besluit tot goedkeuring kan van 21 mei tot en met 1 juli 2003 beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten en door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Het beroep richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 2 juli 2003. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Dit verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep.

Voorontwerp bestemmingsplan Westermaat "Weidehoek"

De voorgestelde bestemmingsplanwijziging heeft betrekking op het perceel gelegen op de hoek Bornsestraat, Weideweg en Wegtersweg. Deze wijziging dient het oprichten van drie geschakelde bedrijfsgebouwen (max. 3 bouwlagen met plat dak) op dit perceel mogelijk te maken.
Ter inzage en inspraak

Het voorontwerp bestemmingsplan Westermaat "Weidehoek" ligt van 21 mei tot en met 17 juni 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Binnen genoemde termijn kunt u schriftelijk uw reactie op het plan indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Bouwplannen



Lichte bouwaanvragen

Lichte bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Aaltje Noordewierstraat 89, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Anninksweg 37, veranderen en vergroten woonhuis
* Conradstraat 14, plaatsen dakkapel

* Conradstraat 20, plaatsen dakkapel

* Enschedese Havenweg 34, veranderen en vergroten woonhuis
* Oelerweg 130, oprichten garage annex berging en een carport
* Rudolfstraat 6, veranderen en vergroten woonhuis
* Strumphlerstraat 16, veranderen en vergroten woonhuis

Reguliere bouwaanvragen

Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Sloetsweg nabij nr. 384, oprichten 18 woningen
Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.


Planbehandeling en welstandcommissie openbaar

U kunt bij de planbehandeling en welstandcommissie vergaderingen aanwezig zijn. Welstand behandelt de plannen voor bouwaanvragen iedere week op dinsdagmiddag. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert wekelijks op donderdagmiddag. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52.

Bouwvergunningen

In de week van 5 tot en met 9 mei 2003 is vergunning verleend voor:
* Deurningerstraat 49 N, veranderen en vergroten woonhuis
* Harderstraat 2 , 10, 16, 20, 26 en 34 oprichten 6 woningen
* Harderstraat 4, 8, 14, 22, 28 en 32, oprichten 6 woningen
* Harderstraat 6, 12, 18, 24 en 30, oprichten 5 woningen
* Kroeskarperstraat 62, 68 en 72, oprichten 3 woningen
* Kroeskarperstraat 64, 70 en Vossenbeltweg 4, oprichten 3 woningen
* Kroeskarperstraat 60, 66, 74 en Vossenbeltweg 2 en 6, oprichten 5 woningen

* Rougoorweg 50, veranderen en vergroten woonhuis wijziging vergunning 2001/67

* Van Swietenstraat 8, veranderen gevel


Sloopvergunningen

In de week van 5 tot en met 9 mei 2003 is vergunning verleend voor:
* Korenbloemstraat 3-5, slopen buitenkozijnen
* Ooievaarsweg 33, slopen gedeelte woonhuis

Reclamevergunningen

In de week van 5 tot en met 9 mei 2003 is vergunning verleend voor:
* Uitslagsweg 102, plaatsen opschrift

* Wilderinksplein 15, plaatsen lichtbak en 3 opschriften
Ter inzage en bezwaar

De verleende bouw-, sloop- en reclamevergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 5 tot en met 9 mei 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.


Binnenplanse vrijstelling, artikel 15 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Noordelijke Esweg 195 + 197, veranderen en vergroten woonhuis en kap op garage


* Veluwestraat 80, veranderen kapconstructie op tuinhuis
Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 21 mei tot 4 juni 2003 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen kunt u tot 4 juni 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.


Artikel 19 lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Berendinastraat 55, veranderen en vergroten woning
* Leliestraat 34, veranderen en vergroten woning
* Ooievaarsweg 33, veranderen en vergroten woning
* Bankastraat 66, veranderen en vergroten woning
* 't Kotte 35, veranderen en vergroten woning
De bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 21 mei tot 18 juni 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen, tweede verdieping van het Telgenflat, Markt 203. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 18 juni 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer



Vergunning

Bij de afdeling Milieu ligt vanaf 21 mei 2003 gedurende zes weken ter inzage het besluit tot verlening van een nieuwe, de gehele inrichting omvattende (revisie)vergunning als bedoeld in artikel 8.4 eerste lid van de Wet milieubeheer aan:

* het bedrijf HAMA Nederland BV, Parallelweg SS 78a, voor het produceren, repareren, onderhouden en verhandelen van nieuwe en gebruikte bouwmachines

Beroep en voorlopige voorziening

Aangezien het vergunningbesluit inhoudelijk niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp daarvan en er niet tijdig bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerpbesluit, is het in beginsel niet mogelijk hiertegen beroep in te stellen.

Beroep staat wel open voor degene die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig bedenkingen in te brengen. Om beroep in te stellen dient u een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep is 116,- (rechtspersonen 232,-) griffierecht verschuldigd. Nogmaals eenzelfde bedrag aan griffierecht is verschuldigd indien u vóór afloop van de beroepstermijn schriftelijk verzoekt om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het vergunningbesluit niet in werking alvorens op het verzoek om schorsing is beslist.

Voor meer informatie over het instellen van beroep en het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu.

Meldingen ex. artikel 8.41

Burgemeester en wethouders hebben meldingen ontvangen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, van:

* Verpleeghuis dependance Herinckhave, Backenhagenlaan 76, in verband met het veranderen van een verpleeghuis; Zorgcentrum Backenhagenlaan, Backenhagenlaan 200, in verband met het veranderen van een verzorgingshuis (Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer)

* Krinkels BV Vestiging Twente, Boortorenweg 20, in verband met het veranderen van een kantoorruimte met opslagruimten (Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer)
* Occasion Centrum Hengelo, Deurningerstraat 94, in verband met het veranderen van een inrichting voor de in- en verkoop van gebruikte auto's; Bas Autoglas, Breemarsweg 140, in verband met het veranderen van een inrichting voor het vervangen en repareren van autoruiten; Hugo Baas, Aardoliestraat 26, in verband met het veranderen van een inrichting gespecialiseerd in old-timers (Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer)
* Café Sam Sam, Olympiaplein 10, in verband met het veranderen van een café (biljart); Olympic Gym, Lage Weide 2, in verband met het veranderen van een sportcentrum (Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer)

* Bakkerij Kara Deniz, Slachthuisweg 149, in verband met het oprichten van een bakkerij; Bloemsierkunst Karel Oude Groeniger, Oldenzaalsestraat 166, in verband met het veranderen van een inrichting voor de verkoop van bloemen en planten (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer)
Ter inzage

De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.

Tegen bovenstaande meldingen staat geen bezwaar of beroep open. De meldingen en bijbehorende stukken kunt u inzien bij de afdeling Milieu, telefoon 245 96 55.
Kapvergunningen



In de week van 7 tot 14 mei 2003 zijn kapvergunningen verleend voor:
* 4 Bergesdoorns op de hoek Wolter ten Catestraat - Oude Molenweg. Herplant: 1 Scharlaken eik in de maat 20-25, in het plantseizoen 2003-2004

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 7 tot 14 mei 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.
Parkeerbesluiten



Besluiten op basis van de Verordening Parkeerbelastingen 2003

De gemeente Hengelo wil de parkeercapaciteit in de binnenstad op peil brengen. Daarom wordt binnenkort gestart met de bouw van een parkeergarage aan de B. P. Hofstedestraat. Om de parkeercapaciteit van de binnenstad gedurende de bouwperiode te ondersteunen, zijn de volgende besluiten genomen:

* Parkeren Lansinkveste

De eigenaar van het parkeerterrein van Lansinkveste aan de Industriestraat in Hengelo heeft dit parkeerterrein ter beschikking gesteld aan de gemeente. Dit terrein wordt op koopavond, zaterdag en koopzondagen opengesteld. Het terrein is met name bedoeld voor winkelbezoekers gezien de korte loopafstand naar de binnenstad. Op het terrein moet u betaald parkeren. Het tarief is gelijk zijn aan de overige parkeerplaatsen in de binnenstad, namelijk 1,10 euro per uur.


* Tijdelijke parkeerplaatsen Schouwburgplein
Tijdelijk worden een aantal parkeerplaatsen aangelegd op het Schouwburgplein. Ook voor deze parkeerplaatsen moet u betalen. Het tarief is gelijk aan de overige parkeerplaatsen in de binnenstad, namelijk 1,10 euro per uur.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen van 21 mei tot 2 juli 2003 ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, kamer 115, Reitzstraat 15. Tegen het besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatiedatum bezwaar maken bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste uw naam en adres, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Werk aan de weg



Bornsestraat

In verband met rioleringswerkzaamheden en een reconstructie van de weg is het kruispunt Bornsestraat-Troelstraplein-Weideweg en de Bornsestraat vanaf het kruispunt tot aan de Beukweg afgesloten voor alle verkeer.

Meer informatie

Voor meer informatie en de omleidingroute kunt u kijken op www.hengelo.nl onder het kopje 'Werk aan de weg' op de hoofdpagina.


Beckumerstraat

In verband met vervanging van het riool en herbestrating is de Beckumerstraat gelegen tussen de Kerkstraat en de W. de Clercqstraat met ingang van 28 maart voor een periode van ongeveer 8 weken afgesloten voor het verkeer. Hierdoor zijn de Binnenweg en de Van Markenstraat alleen toegankelijk vanaf de C.T. Storkstraat.

Kerkstraat en Schouwinksweg

In verband met herbestratings- en rioleringswerkzaamheden is de Kerkstraat, gelegen tussen de Beckumerstraat en de Schouwinksweg, met ingang van 14 april voor een periode van ongeveer 8 weken afgesloten voor het verkeer.

Tevens is de gehele Schouwinksweg met ingang van 21 april voor een periode van ongeveer 8 weken afgesloten voor het verkeer.


Uitslagsweg

In verband met een reconstructie van de weg en rioleringswerkzaamheden is een deel van de Uitslagsweg en een deel van de H.Leefsmastraat tot en met 29 augustus afgesloten voor het verkeer. De weg is afgesloten vanaf de kruising H.Leefsmastraat-Piet Mondriaanstraat tot vóór het kruispunt Sloetsweg-Uitslagsweg, zodat deze kruising nog open is. De winkels blijven bereikbaar.

W. de Clercqstraat - Schouwinksweg

In verband met de aanleg van een drempel is met ingang van maandag 19 mei het kruispunt W. de Clercqstraat - Schouwinksweg voor een periode van ongeveer 2 weken afgesloten voor het verkeer.

'T Kotte

In verband met vervanging van het riool en herbestrating wordt T Kotte van 22 mei tot en met 12 juli afgesloten voor het verkeer.

Beneluxlaan

In verband met werkzaamheden is het gedeelte Beneluxlaan gelegen tussen de Europalaan en de Torenlaan van 26 mei tot ongeveer 7 juli 2003 afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Mekkelhorstweg.