Partij van de Arbeid

18-05-2003

UITNODIGING

Aan alle Amsterdamse PvdA-leden,

Op dinsdag 20 mei vindt in De Rode Hoed vanaf 20.00 een algemene ledenvergadering plaats. Onderwerp is onder andere het integratiebeleid van de gemeente Amsterdam en wat dit voor de PvdA kan betekenen. U bent daarvoor van harte uitgenodigd. Hierbij ontvangt u een toelichting op de agenda en links naar de belangrijkste documenten.

Lokatie: Keizersgracht 102 (routekaart onderin mail)

Aanvang: 20:00 uur

Wij hopen u dinsdag te zien,

Het bestuur van de PvdA Amsterdam

Agenda Algemene Ledenvergadering 20 mei 2003


1. Opening

2. Ingekomen stukken en mededelingen
3. Notulen ALV 27 maart 2003
4. Integratiedebat

Hoofdthema:

Welke bijdrage kan de Partij van de Arbeid leveren, in de hoedanigheid van ledenpartij en dus als maatschappelijke organisatie, aan de integratie?

20:20 uur: Aanvang debat over Integratie 20:25 uur: Inleiding over integratie, van de forumleden en de 'opdracht'
van deze discussie door Sanne van Osnabrugge
-Jean Tillie. Stelling+Onderbouwing. Is onderzoeker naar etnische participatie, kiezersgedrag en netwerkanalyse aan de UvA.


-Mohammed Sini. Stelling+Onderbouwing. Is voorzitter van de stichting Islam en Burgerschap en Gemeenterdaadslid voor de PvdA in Utrecht.


-Discussie met de zaal aan de hand van de door de gasten gestelde stellingen, onder leiding van Remco Boas.


21:25 uur Reactie wethouder Oudkerk.

- Einde integratie debat.
Hoofdthema discussie is ontleend uit een paragraaf van de nota die het college van B&W onlangs heeft gepresenteerd:

"Voorts kan de overheid burgerschap ondersteunen door steun te geven aan en de dialoog aan te gaan met organisaties en verbanden van burgers die:

- Het "erbij horen" en meedoen (dus: de integratie) van een bevolkingsgroep bevorderen en/of
- het vertrouwen tussen bevolkingsgroepen onderling versterken en/of
- uitnodigen tot participatie in de samenleving in dienst van anderen.
Dit kunnen zowel seculiere als religieuze en zowel gemengde als etnische organisaties zijn -als ze maar de integratie bevorderen."
5. Beleidsplan bestuur
Het nieuwe bestuur van de VVAA heeft zijn doelstellingen voor de periode 2003-2005 in een beleidsplan vastgelegd. U ontvangt het beleidsplan als bijlage bij deze mail. Het is ook te vinden op deze website (
(zie www.amsterdam.nl).


6. Politieke actualiteit
7. Sluiting

Het College van B&W heeft onlangs de langverwachte Integratienota 'Erbij horen en meedoen' uitgebracht (zie www.amsterdam.nl). De PvdA Gemeenteraadsfractie heeft over hetzelfde onderwerp ook een notitie gepubliceerd (zie www.pvda-amsterdam.nl). Tijdens de ALV zullen o.a. wethouder Rob Oudkerk, Mohammed Sini (Stichting Islam & Burgerschap en gemeenteraadslid PvdA Utrecht) en Jean Tillie (Instituut voor Migratie en Etnische Studies) in debat gaan met de leden over het integratiebeleid.

De Rode Hoed

Keizersgracht 102

Openbaar Vervoer

De Rode Hoed ligt in het centrum van Amsterdam, ongeveer 10 minuten lopen van het Centraal Station. Door haar centrale ligging is De Rode Hoed goed bereikbaar per openbaar vervoer. Het openbaar vervoer biedt diverse mogelijkheden:

Tweede stop vanaf het Centraal Station, halte Nieuwezijds Kolk, met tramlijn 1, 2, 5, 13 en 17. Met lijn 13 en 17 is uitstappen ook mogelijk bij de halte Westermarkt.

Marcel Duyvestijn