Koninklijke Ahold


Ahold rondt desinvestering De Tuinen af

Zaandam, 20 mei 2003-Ahold heeft vandaag bekend gemaakt dat er een definitieve overeenkomst is bereikt met het Amerikaanse beursgenoteerde NBTY over de desinvestering van haar natuurlijke drogisterijketen De Tuinen. De overnamesom bedraagt circa Euro 16 miljoen en zal contant worden verrekend. De voor de transactie vereiste goedkeuringen zijn verleend.

De Tuinen is sinds 1991 onderdeel van Aholds Nederlandse health & beautycare divisie en bestaat uit 41 eigen winkels en 25 franchisewinkels. De winkels voeren een breed assortiment, van geneesmiddelen en voedingssupplementen tot verrassende cadeau-artikelen en natuurlijke verzorgingsproducten. De Tuinen is nu definitief overgenomen door Holland & Barrett Europe Ltd., een Britse dochteronderneming van NBTY. NBTY is een internationale producent van voedingssupplementen, met circa 1.000 winkels in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Ierland.

De Tuinen zal gefaseerd overgaan in NBTY, een proces dat uiterlijk 28 december 2003 zal zijn afgerond. Gedurende deze overgangsperiode krijgt Holland & Barrett de mogelijkheid gebruik te maken van verschillende faciliteiten en logistieke en backoffice-activiteiten van Ahold. Voor de klanten van De Tuinen betekent de overgang geen noemenswaardige verandering, omdat de onderneming actief blijft onder de eigen naam en met hetzelfde assortiment.

De verkoop is inclusief de eigen winkels en de voorraden van De Tuinen. Ook de franchisewinkels zullen zakelijk verbonden zijn aan Holland & Barrett. Alle 312 medewerkers gaan over naar de nieuwe eigenaar. Gedurende de overgangsperiode worden nieuwe locaties gezocht voor het hoofdkantoor en distributiecentrum van De Tuinen.

De op 11 december 2002 aangekondigde desinvestering van De Tuinen is onderdeel van Aholds strategie om de bedrijvenportfolio te herstructureren, teneinde zich te kunnen richten op goed presterende werkmaatschappijen en zich te concentreren op haar volwassen en meest stabiele markten. Ahold ziet voor De Tuinen meer kansen zich te versterken binnen een organisatie die is gespecialiseerd in natuurproducten en voedingssupplementen.

Ahold Corporate Communicatie: 075.659.5720

---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en Ahold beoogt dat deze vallen onder de zogeheten 'safe harbors'. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Er zijn belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt de lezer geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.
---

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02 http://www.ahold.nl