Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-05-2003 Persbericht Politieactie te Maastricht (HP 07.25) Dinsdag 20 mei 2003

Maastricht, politieactie.

Vanmorgen omstreeks 06.00 uur is een grote politieactie gestart op het woonwagencentrum de Vinkenslag te Maastricht. Doel van de actie is enerzijds de justitiële handhaving van de Opiumwetgeving, het ontmantelen van een aantal hennepkwekerijen, anderzijds een bestuurlijke handhaving op grond van de wet milieubeheer en de algemene wet van bestuursrecht. Een eerste stap in de richting van een normalisatie van regelgeving en handhaving.
Acht pelotons Mobiele eenheid hebben op het woonwagencentrum strategische posities ingenomen en gezorgd voor afzettingen van delen van de woonwijk. Verschillende loodsen worden momenteel door de politie doorzocht op de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Op en rondom het woonwagencentrum is een noodverordening van kracht uitgevaardigd door de Burgemeester van Maastricht. De bewoners zijn over het bestaan van de noodverordening geïnformeerd. Zij hebben een bewonersbrief ontvangen waarin het doel van de actie kenbaar is gemaakt.
Een helikopter van het korps landelijke politiediensten zal gedurende de actie in de lucht zijn om de actie te ondersteunen. Een rijstrook van de autosnelweg A-2 Maastricht richting Luik is voor al het verkeer afgesloten terwijl ook de afrit naar het woonwagencentrum voor alle verkeer gesloten is. Niet uitgesloten is dat het verkeer enige hinder ondervind richting Luik. Om 07.00 uur is aan het hoofdbureau van politie te Maastricht door het Openbaar Ministerie, de Politie en het Bestuur van de gemeente Maastricht een persconferentie gegeven. Later in de middag zal een tweede persconferentie gehouden worden over het verloop van de actie.