Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2003
Persbericht regionaal, 08.30 uur

Snelheidscontroles week 20

UTRECHT - De afgelopen week (van 12 t/m 19 mei) vonden op diverse plaatsten en diverse tijden in de Politie Regio Utrecht snelheidscontroles plaats.

Donderdag 15 mei bleek een ware snelheidsdag. Een 20-jarige man uit Utrecht reed op donderdagochtend met een snelheid van 108 km/uur binnen de bebouwde kom over de Reactorweg. De man werd staande gehouden en moest naast het betalen van een forse bekeuring ook zijn rijbewijs inleveren.

Later die dag passeerde op de J M de Muinck Keizerlaan (ook binnen de kom) een automobilist een radarwagen met een snelheid van 102 km/uur. Tegen deze automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

s Middags stond de radarwagen weer op een andere locatie in Utrecht: de Cartesiusweg. Van de 1321 voertuigen die de onopvallende wagen passeerden, reden er 258 te hard. Alle snelheidsovertreders krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid betrof 98 km/uur.

Handhaving en ongevallen
De meeste ongevallen waarbij lichamelijk letsel het gevolg is, gebeuren op de wegen waar de maxima van 50 en 80 gelden. Snelheidscontroles leiden uiteindelijk tot minder overtredingen en minder ongevallen.