Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 08.50 uur

Onder invloed

HOOGLAND Op maandag 19 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.40 uur controleerden politiemensen op het Zandkamp een 59-jarige automobilist uit Hoogland. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 440 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Dief

LEUSDEN Op maandag 19 mei werd een man aangehouden voor diefstal.

Rond 19.10 uur nam een man een fles wijn weg bij een horecabedrijf aan de Doornseweg. Een personeelslid hield hem aan en waarschuwde de politie. De verdachte, een 50-jarige man uit Leusden, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht.

Bij zijn verhoor bekende de man de fles wijn te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De verdachte werd in de loop van de avond heengezonden.

Overlast dronkenschap

AMERSFOORT Op maandag 19 mei veroorzaakten enige dronken lieden overlast.

Rond 18.00 uur kreeg de politie de melding dat enige dronken mannen zich op de Hellestraat hinderlijk ophielden. Ter plaatse troffen zij een 49-jarige man uit Utrecht aan. De man sloeg op de ramen van een winkel en verkeerde inderdaad onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

Een andere man die zich tevens hinderlijk had gedragen, werd op de Westsingel aangetroffen. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken. De man, 45 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd eveneens aangehouden. Beide mannen zijn in het politiebureau ingesloten en zij kregen een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Fietsster lichtgewond

LEUSDEN Op maandag 19 mei raakte een fietsster lichtgewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.10 uur reed een 15-jarige meisje uit Leusden met haar fiets over de Ansfriduslaan, komende uit de richting van de Rozendaallaan. Op de kruising met de Breehoeflaan / Lisdunlaan verleende zij geen voorrang aan een van rechts komende 80-jarige automobiliste uit Leusden. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje kwam ten val en liep schaafwonden aan haar gezicht op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht en mocht na behandeling naar huis.