Politiebond ACP

In memoriam

BERTUS WANDERS

"VAN DIENDER TOT DIENAAR"

Een zachtmoedig en gelovig mens is op 68-jarige leeftijd van ons heengegaan. Bertus Wanders heeft 39 jaar bij de politie in Oss gewerkt. Daarnaast was hij vele jaren actief voor de politiebond St. Michaël en de latere voorlopers van de huidige Politievakorganisatie ACP.

Naast zijn politie- en vakbondswerk was hij 12 jaar actief als diaken van de Heilige Geest parochie en de Heilig Hartparochie in Oss. Het woord "diaken " paste hem zeer. Hij was een dienstbaar mens. Nooit was hem iets teveel. Altijd zoekend naar het goede in de mens en naar oplossingen in goede harmonie.

Eerder was hij al ernstig ziek. Na zijn herstel realiseerde hij zich temeer de broosheid van zijn bestaan. Hij sprak daar ook op een respectvolle manier over. Hij heeft velen binnen en buiten de bond mogen bijstaan met vragen over de blijde en moeizame kanten van het leven.

Bertus was binnen de Politievakorganisatie ACP namens de ACP-senioren adviseur van het bondsbestuur, hij was secretaris van de stichting Pastor Merselfonds, voorzitter van het landelijk bestuur Senioren ACP en lid van het pastoraatteam van de ACP.

In hem zullen we een betrokken, betrouwbaar en zeer te respecteren kaderlid van de bond missen.

We dragen zijn vrouw Annie, kinderen, kleinkinderen, overige familie en vrienden op aan onze God en Vader. Moge Hij hen dragen in deze tijd van verdriet en verwerken.

Het dagelijks- en bondsbestuur van de Politievakorganisatie ACP.