AutoRai

20-5-2003

Saab technici behalen titel

Als bekroning op het behalen van de titel Saab Master Technician hebben zeventien SMTers een bezoek gebracht aan de Saabfabriek in Zweden. Hiermee behoren zij tot de zeer selecte groep die de opleiding met goed gevolg heeft afgerond.

SMTers volgen continu een intensief trainingsprogramma en besteden veel tijd aan het verhogen van kennis. De prestatie betekent erkenning van het technisch inzicht door zowel de Saab fabriek als de Saab importeur. Het belangrijkste is echter dat de Saabs van klanten bij hun in goede handen zijn. Tijdens het bezoek aan Trollhättan hebben ze onder andere de nieuwe productielijn van de Saab 9-3 Sport Sedan kunnen bekijken, het Technical Development Centre bezocht en een modelwerkplaats gezien die is ingericht volgens de allernieuwste standaards.

Saab Master Technician
Om te kunnen inspelen op de steeds snellere invoering van moderne Saab technieken heeft de Nederlandse Saab importeur in samenwerking met de Zweedse fabrikant een internationaal programma samengesteld onder de naam Saab Master Technician. Het bevat een vijftiental trainingen en cursussen om er voor te zorgen dat Saab technici volledig op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en productwijzigingen. De opleiding behelst onder andere het bekend maken met de high-tech systemen zoals Multi Media systemen, veiligheidssytemen, motormanagementsystemen en databuscommunicatie. Na het doorlopen van het gehele programma kan de titel Saab Master Technician (SMT) worden verkregen. Om hun kennis op peil te houden, dienen SMTers elk jaar nieuwe trainingen te volgen. Niet iedereen komt in aanmerking voor deze opleiding. Kandidaten worden door de Nederlandse Saab importeur geselecteerd en uitgenodigd. De SMTer is verplicht alle door de importeur georganiseerde trainingen te volgen.