Beach4Fun.nl dé strandevenementenpagina

BEVERWIJK, 20030520 -- Wie deze zomer op zoek is naar een evenement aan de Noordzeekust, kan zich vanaf nu eerst oriënteren op het internet. Beach4Fun.nl biedt een overzicht van alle grote publieksevenementen aan de Noordzeekust, speciaal voor jongeren in de leeftijd van 18-35 jaar.

Beach4Fun.nl is een initiatief van het Beverwijkse bedrijf Kustpromotie.nl. Het bedrijf wil de Noordzeekust op de kaart zetten, anders dan de bestaande promotie door TRN en de VVV's. Initiatiefnemer Erik Zijlstra vindt de presentatie van deze organisaties te oubollig en weinig aansprekend voor een jonge generatie. Jongeren zoeken vertier en willen vermaakt worden. De uitstraling van Beach4Fun.nl is daarom ook afgestemd op deze doelgroep.

Beach4Fun.nl biedt een overzicht van de grootste publieksevenementen aan de Noordzeekust. Maar ook andere grote publiekstrekkers met als thema beach of strand in het binnenland zijn opgenomen. Deze gegevens zijn ontleend aan de ReSpons Strandevenementen Monitor 2003.

De strandevenementen zijn overzichtelijk ingedeeld. Strandsporten, zoals beachvolleybal, beachsoccer en kitesurfen. Muziekevenementen, zoals Beachbop Bloemendaal en de muziekfestivals van Zandvoort. Ook andere nautische evenementen, zoals de Nationale Vlootdagen en Delfsail zijn opgenomen. Bij de evenementen staat een omschrijving van het evenement, de datum, de locatie, de contactpersoon en een link naar de website van de organisatie van het evenement.

Kustpromotie.nl is ook een organisatiebureau voor activiteiten aan de Noordzeekust. Zo organiseert men op zondag 27 juli aanstaande het Nederlands Kampioenschap stepestafette in IJmuiden aan Zee. De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. De informatie hiervoor is ook op het internet terug te vinden op de website van de Nederlandse Autoped Federatie: www.autoped.nl/nk-estafette/