Belgacom

VRT & Skynet.be serveren innovatieve breedbanddiensten

20/05/2003

VRTnieuws.net eerste echte stap naar rijke, online media-ervaring

Met meer dan 600.000 ADSL-aansluitingen is ons land uitgegroeid tot een ideale kweekvijver voor breedbanddiensten. De nieuwssite VRTnieuws.net betekent voor de Belgische internaut dan ook een grote stap in de richting van een rijke, online media-ervaring. Belgacom ADSL-gebruikers surfen namelijk automatisch via de portaalsite Skynet.be naar een met audio en video verrijkte versie van VRTnieuws.net. Het doorverwijzen gebeurt via IP-filtering.

VRTnieuws.net is een kind van het proefproject IO in Schoten. Dit project toonde onder meer aan dat er heel wat belangstelling bestaat voor innovaties zoals video-on-demand. Bovendien draagt ook de ongezien hoge breedbandpenetratie in België toe tot een klimaat dat zich uistekend leent voor dergelijke interactieve diensten over ADSL.

Met de portaalsite Skynet.be beschikt de Belgacom groep bovendien over een uitgelezen platform om dergelijke diensten aan te bieden. Belgacom Skynet - voorheen de grootste internet provider van het land, een rol die is overgenomen door moederbedrijf Belgacom - richt zich sinds januari 2003 namelijk voor de volle 100% op het verschaffen van content en applicaties.

In het geval van VRTnieuws.net fungeert Skynet.be als een platform dat Belgacom ADSL-klanten op basis van hun IP-adres doorverwijst naar een met audio en video verrijkte versie van de site. Andere gebruikers krijgen een ?light? versie voorgeschoteld, waarbij het videomateriaal wordt omgezet in een slideshow.

Met VRTnieuws.net hoopt Skynet een voorsmaakje te geven van de online ervaring die het voor ogen heeft: innovatief, interactief en inspelend op de voorkeuren van de Belgische internetgemeenschap. Zo plant Skynet bijvoorbeeld in de maand juni ook een uitgebreide live coverage van Rock Werchter via streaming.