ANBO

Utrecht, 24-03-2003
ANBO-poëziefestival in Utrecht
ANBO voor 50-plussers organiseert op dinsdag 20 mei 2003 van 13.30 tot 18.00 uur voor het eerst een poëziefestival in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. Eregasten zijn de succesvolle Nederlandse dichters Anna Enquist, Ruben van Gogh en Ronald Ohlsen.

Ronald Ohlsen vertelt over zijn bijzondere kijk op poëzie. Anna Enquist voert samen met haar vaste pianist Ivo Janssen het programma Tussen boven- en onderstem uit. Hierin plaatst Anna Enquist haar gedichten in een betekenisvolle samenhang met de preludes van Chopin. Ook dragen ANBO-leden van de cursus levensverhalen schrijven prachtige zelfgeschreven sonnetten voor.

Een speciaal ingerichte informatiemarkt in de foyer biedt de gelegenheid om gedichtenbundels in te kijken en aan te schaffen. Of om in een poëtisch tête-á-tête met Ruben van Gogh een gedicht te beluisteren.

Na afloop kunnen deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje napraten over het poëziefestival, terwijl Anna Enquist signeert.

Deelname
Kaarten voor het ANBO-poëziefestival kunt u in de voorverkoop bestellen bij de ANBO, afdeling Verenigingszaken, telefoon: (030) 233 00 82. Kosten: 12,50 voor ANBO-leden en 15,- voor niet-leden. Er zijn 300 kaarten beschikbaar.