Gemeente Zwolle

Informatieavond windenergie

In de afgelopen maanden heeft de stuurgroep Windenergie Noordoost-Overijssel, bestaande uit de provincie Overijssel en de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Staphorst, Ommen en Hardenberg, onderzoek laten doen naar geschikte locaties voor windenergie in deze gemeenten. De stuurgroep presenteert de resultaten van het onderzoek op dinsdag 20 mei aan de inwoners van de gemeenten Zwolle, Dalfsen en Staphorst. De informatieavond vindt plaats in restaurant Het Roode Hert te Dalfsen en begint om 19.45 uur.

Kansrijke gebieden
Uit het onderzoek komen de volgende gebieden als meest kansrijk naar voren: het gebied ten zuiden van Dedemsvaart en het Dalfserveld; Tolhuislanden (een gebied ten noorden van bedrijventerrein Hessenpoort bij de A28);
een gebied ten zuiden van Staphorst (ten oosten van de A28); een gebied ten noorden van Ruitenveen.

Vervolg
Op basis van het onderzoeksrapport en de reacties daarop stelt de stuurgroep Windenergie Noordoost-Overijssel een beleidsvisie windenergie op voor de vijf gemeenten en de provincie. Daarna starten de officiële procedures, zoals de partiële herziening van het provinciale streekplan en de aanpassing van gemeentelijke bestemmingsplannen.

Onderzoeksrapport
Het onderzoeksrapport 'Windenergie in Noordoost-Overijssel' ligt vanaf heden tot en met 13 juni 2003 tijdens openingsuren ter inzage in het stadhuis (Informatiecentrum) en in het provinciehuis. Het rapport staat ook op de website van de provincie, www.prv-overijssel.nl.

Het onderzoeksrapport kan tegen betaling van ¤ 23,- (met bijlagen ¤ 36,-) worden opgevraagd bij mevrouw T. Rikkert van de provincie Overijssel, telefoonnummer (038) 425 16 39.

Tot 16 juni 2003 kan men schriftelijk reageren op het onderzoeksrapport. Reacties kunnen worden gestuurd naar de Provincie Overijssel, t.a.v. mevrouw M. van Roy, Postbus 10078, 8000 GB ZWOLLE.


---