Gemeente Amersfoort

Gemeente stelt informatiebijeenkomsten snelfietsroute Vathorst - Amersfoort Centrum uit
Nieuwe data: 20 en 21 mei 2003

datum: 29 april 2003

De informatiebijeenkomsten over de snelfietsroute Vathorst - Amersfoort Centrum worden twee weken uitgesteld. De data van 6 en 7 mei komen daarmee te vervallen. Problemen met de huis aan huis-bezorging van de informatiebrochure 'Stadsberichten Extra'hebben het uitstel noodzakelijk gemaakt. De informatieavonden staan nu gepland voor dinsdag 20 en woensdag 21 mei 2003. Als gevolg hiervan is ook de inspraaktermijn verlengd tot en met maandag 16 juni 2003. Op deze manier is de gemeente er zeker van dat bewoners en belanghebbenden tijdig geïnformeerd zijn en voldoende tijd hebben hun voorkeur uit te spreken over een van de zes mogelijke tracés voor de toekomstige snelfietsroute.

Stadsbrede peiling over snelfietsroute Amersfoort-Vathorst De gemeente organiseert een stadsbrede peiling over het tracé voor de snelfietsroute Vathorst - Amersfoort Centrum. Belanghebbenden kunnen schriftelijk laten weten welke van de zes tracés hun voorkeur geniet: per post, per mail of via www.amersfoort.nl. Uw reactie is welkom tot en met 16 juni 2003.

Peiling
De gemeente wil tussen Vathorst en Amersfoort Centrum een snelfietsroute aanleggen. De route moet de nieuwe woonwijk Vathorst en het centrum van Amersfoort met elkaar verbinden. Ook winkelcentrum Emiclaer wordt daardoor eenvoudig per fiets bereikbaar. De snelfietsroute moet snel, comfortabel en veilig zijn. De vraag is op dit moment welk tracé het meest geschikt is om het toekomstige fietsviaduct (nu nog autoviaduct) over de A1 en Het Masker met elkaar te verbinden. Er zijn zes varianten uitgewerkt. De gemeente wil nu van belanghebbenden antwoord op de vraag welk tracé de voorkeur heeft en op grond van welke argumentatie.

Schriftelijke inspraak op drie manieren
In de peiling wordt deze vraag aan bewoners, ondernemers en gebruikers voorgelegd. Er zijn zes routes uitgewerkt waaruit men een keuze kan maken. Inspreken kan deze keer dus alleen schriftelijk en wel op de volgende drie manieren:

· via post:
Retourzenden van het reactieformulier (onderdeel van de Stadsberichten Extra) naar:
Gemeente Amersfoort / t.a.v. de heer R. Houwers / H.24 - 2.031 / Postbus 4000 / 3800 EA Amersfoort

· via mail:
Mail sturen naar r.houwers@amersfoort.nl onder vermelding van 'peiling snelfietsroute Vathorst'. In de mail dient duidelijk vermeld te worden welk tracé de voorkeur heeft en vooral waarom.

· via www.amersfoort.nl
Nieuw is dat belanghebbenden ook gebruik kunnen maken van het internet om hun mening kenbaar te maken. Via de rubriek 'In de Stad' op www.amersfoort.nl wordt u eenvoudig naar de peiling geleid en kunt u via uw computer uw voorkeur(en) benoemen en beargumenteren.

Meer informatie
Om belanghebbenden ruimschoots inzicht te geven in de zes varianten waaruit een keuze kan worden gemaakt, wordt (in de week van 5 mei) een speciale uitgave van Stadsberichten Extra verspreid in de betrokken (woon)wijken. In deze uitgave vindt u een uitwerking van de zes varianten en een reactieformulier.

Daarnaast worden twee informatieavonden gehouden. De avonden zijn bedoeld om extra informatie te verstrekken zodat belanghebbenden een weloverwogen keus kunnen maken. Er is tijdens de avonden dus geen mogelijkheid tot formele mondelinge inspraak. Wel worden er reactieformulieren verstrekt.

Wanneer: dinsdag 20 en woensdag 21 mei 2003
Waar: kerkelijk centrum Het Brandpunt, Laan van Emiclaer 101 in Amersfoort
Tijdstip: 19.00 uur - 21.00 uur

Beide bijeenkomsten zijn identiek en bedoeld voor alle belangstellenden. Echter, belangstellenden waarvan de achternaam begint met A tot en met M worden verzocht zich in eerste instantie te richten op de bijeenkomst van 20 mei; alle anderen (achternaam beginnend N tot en met Z) zijn van harte welkom op 21 mei. De gemeente verwacht een hoge opkomst en probeert op deze manier de bezoekers te spreiden over twee avonden.

Het programma is steeds als volgt:
19.00 uur: inloopbijeenkomst
19.45 uur: start plenaire bijeenkomst met uitgebreide toelichting op mogelijke tracés (zes varianten) en aandacht voor de verdere procedure 20.10 uur: mogelijkheid tot het stellen van vragen 21.00 uur: afronding

De bijbehorende stukken liggen nog tot en met 16 juni 2003 ter inzage in stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 en bij Het Katshuis, Laan der Winden 1. Op beide plaatsen zijn ook extra exemplaren van Stadsberichten Extra verkrijgbaar.

Procedure
De inspraaktermijn loopt tot en met maandag 16 juni 2003. Tot en met die dag zijn reacties welkom. Na de peiling worden alle reacties verzameld en beschreven in een reactienota. Het besluit dat het college over de reactienota neemt, geeft aan voor welk tracé zij de gemeenteraad een voorstel willen doen. De gemeenteraad zal uiteindelijk de definitieve route kiezen.
Het is nog onduidelijk op welke termijn het college met een voorstel zal komen. Ook is nog niet bekend wanneer de gemeenteraad haar besluit zal nemen. Aankondigingen en meer informatie hierover vindt u te zijner tijd in de wekelijkse Stadsberichten.