Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 14 mei 2003

Denk mee over het gemeentelijk groen
DOE MEE AAN EEN GROENWORKSHOP!

Op dinsdag 20 mei vindt er een workshop plaats over het groen in onze gemeente. Deze wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. Tijdens de workshop zal worden ingegaan op de groenstructuren op wijkniveau in onze gemeente. Om u te betrekken bij ons groenbeleid, stellen wij uw aanwezigheid en bijdrage tijdens de workshop zeer op prijs.

Bestuurlijk bestaat al langer behoefte om voor het Geldropse groen te kunnen beschikken over een groenbeleidsplan. Door op beleidsniveau vast te leggen welke richting we uit willen met het openbaar groen, kunnen er tot op onderhoudsniveau afgewogen keuzes worden gemaakt. Inmiddels is gestart met het opstellen van een groenstructuurplan, waarbij bureau Oranjewoud is gevraagd de verdere uitwerking te verzorgen.

KENNISUITWISSELING
Om een zo breed mogelijk draagvlak te krijgen willen we, naast de gebruikelijke inspraakprocedure, alle belanghebbenden in een zo vroeg mogelijk stadium betrekken bij dit proces. Daarom hebben wij twee momenten van kennisuitwisseling ingepland, in de vorm van workshops. De bedoeling van deze bijeenkomsten is om, na de toelichting op het conceptplan, hierover zo mogelijk in kleinere groepen met elkaar van gedachten te wisselen. Alle ingebrachte ideeën en meningen worden daarna centraal besproken en tijdens de verdere uitwerking meegewogen. De eerste workshop is afgelopen maandag geweest.

AANMELDEN
Om een inschatting te kunnen maken van het aantal belangstellenden voor de workshop van
20 mei verzoeken wij u, om u telefonisch of per e-mail aan te melden bij de heer N. Gorris van de afdeling Gemeentewerken. Hij is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 2893945. Zijn e-mailadres is:
n.gorris@geldrop.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, adres en telefoonnummer. Uiteraard kunt u zich ook al aanmelden voor de tweede workshop.

Ter voorbereiding op de workshop ontvangt u 2 kopieën van het concept-groenstructuurplan. Mocht er behoefte zijn aan meerdere exemplaren dan kunt u deze aanvragen bij de afdeling Gemeentewerken.