Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

15-05-2003

Expositie Jantsje Kinderman in gemeentehuis van Achtkarspelen

Van 20 mei tot en met 11 juli 2003 is in de hal van het gemeentehuis werk te bezichtigen van Jantsje Kinderman uit Gorredijk. Jantsje Kinderman, in 1965 geboren te Twijzelerheide, studeerde in 2001 af aan Academie Minerva in Groningen. De expositie bestaat uit een aantal schilderijen die zijn uitgevoerd in acrylverf.

Haar werk bestaat uit een serie alledaagse voorwerpen, die frontaal zijn afgebeeld op een lege achtergrond. Jantsje haar schilderijen zijn figuratief en realistisch te noemen. Doordat de onderwerpen sterk zijn uitvergroot, krijgt het een lading waardoor er een vervreemdende werking ontstaat. Het gaat haar erom dat vanzelfsprekende doodgewone dingen niet zo vanzelfsprekend zijn.

Jantsje Kinderman heeft meerdere malen geëxposeerd, onder andere in sociaal-cultureel centrum 't Clockhuys in Haren en tijdens de kunstroute Open Stal in Oldeberkoop.

De expositie is te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost (Stationsstraat 18). Belangstellenden zijn van harte welkom op werkdagen van 9.00 -12.00 uur en van 13.15 -16.00 uur (donderdag tot 18.00 uur en vrijdagmiddag gesloten).