Gemeente Utrecht

Officiële opening sportcentrum Galgenwaard Grootste sportcentrum van Nederland

Op dinsdag 20 mei 2003 tussen 16.00 en 19.00 uur wordt Sportcentrum Galgenwaard officieel geopend. Burgemeester Brouwer en wethouder Hans Spekman (o.a. Sport&Recreatie) zullen bij de opening aanwezig zijn. Daarnaast zullen diverse gebruikers van de accommodatie een bijdrage leveren aan het programma. Sportcentrum Galgenwaard bevindt zich aan het Herculesplein 341 (zuidzijde van stadion Galgenwaard).

Sportcentrum Galgenwaard is gebouwd ter vervanging van de Veilinghal/Blaashal en de Catharijnehal in Utrecht. Het is het grootste sportcentrum van Nederland, gezamenlijk hebben de drie sporthallen een totaal vloeroppervlak van 4776 m2. Sportcentrum Galgenwaard ligt deels onder de zuidtribune van het stadion Galgenwaard. De locatie biedt behalve goede sportfaciliteiten uitstekende aanvullende voorzieningen. Zo zijn er goede horecafaciliteiten, er komt ruimschoots parkeergelegenheid (1250 parkeerplaatsen), er zijn vaste tribuneplaatsen voor 500 toeschouwers en er zijn daarnaast nog mobiele tribunes voor nog eens 1000 mensen.

Op 20 mei zal deze unieke sportvoorziening op feestelijke wijze worden geopend.

Programma

16.00 uur ontvangst gasten

17.00 uur aanvang officiële opening met als gastheer Umberto Tan

18.00 uur gelegenheid tot het bezichtigen van het sportcentrum,
diverse (sportacts) in de verschillende hallen, hapje en drankje

19.00 uur einde

Vervoer

Er is momenteel parkeergelegenheid naast het bouwterrein (zie verwijzingen) en op een kleiner terrein vlak naast de ingang. Als beide parkeerplaatsen volledig bezet zijn, kunt u uitwijken naar de hoofdingang van stadion Galgenwaard, aan de noordzijde.

Als u met het openbaar vervoer komt, kunt u vanaf het centraal staion bus 12 nemen naar het stadion. U dient uit te stappen bij halte Herculuslaan.