NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

DMS Holland vestigt zich in Emmen

16 mei 2003

Op 20 mei 2003 opent DMS (Dealer Management Solutions) Holland haar deuren in Emmen. DMS Holland is een nieuw bedrijf en richt zich op de automotive industrie. Binnen deze bedrijfstak bedient DMS het management van universele, ofwel niet-merkgebonden, garagebedrijven van diverse producten en ondersteunende diensten. DMS vervult voor deze doelgroep een soort importeursfunctie, zodat de onafhankelijke dealerbedrijven zich op hun kernactiviteiten kunnen richten: de verkoop, het onderhoud en de reparatie van auto's.

In totaal telt Nederland ruim 8.500 niet-merkgebonden garages, die veelal op individueel niveau opereren. Volgens de initiatiefnemers, Werner Boldewijn en Gerben Dolsma, biedt DMS via een uniek concept deze dealers de kans om als grote, gezamenlijke speler in de contacten met ondermeer verzekerings- en financieringsmaatschappijen op te treden, hetgeen de positie van de dealers zal versterken. Tevens kunnen hierdoor aantrekkelijke producten worden ontwikkeld.

Het huidige aanbod van producten en diensten is opgebouwd rondom financiering, garantie en verzekering van de verkochte auto's. In de toekomst zal het bestaande scala worden aangevuld met bijvoorbeeld after-sales activiteiten. Hierbij wordt doorlopend gelet op het uiteindelijke doel van DMS, namelijk het verhogen van de klanttevredenheid en de klantenbinding bij de aangesloten leden.

DMS Holland zal opereren vanuit een representatieve kantoorlocatie op het Businesspark Eigenhaard in Emmen. Hier wordt de basis gelegd voor verdere groei van de organisatie. Bij de start zullen 40 garages als lid van DMS zijn aangemeld. Aan het eind van dit jaar zal dit aantal oplopen tot zo'n 280 leden, terwijl voor eind 2004 een doorgroei naar ruim 700 dealers geprognotiseerd staat. Naar verwachting zal het aantal arbeidsplaatsen oplopen naar ruim 20 fulltime medewerkers in 2004.

Werner Boldewijn, mede-directeur: "DMS Holland heeft gekozen voor Emmen vanwege de beschikbaarheid van een geschikte locatie, gekwalificeerd personeel en een goede infrastructuur. Daarnaast valt de welwillende opstelling van de gemeente Emmen en de NOM helemaal in het verlengde van de dienstverlening van DMS Holland."

De NOM heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Emmen geassisteerd bij het realiseren van dit investeringsproject.