Gemeente Vlieland

Verwijderen iep Dorpsstraat
De toestand van de iep in de Dorpsstraat ter hoogte van de panden Dorpsstraat 60-62 is dermate slecht dat toestemming is verleend deze te verwijderen. Gezien de omvang van de boom is het noodzakelijk tijdens het verwijderen de Dorpsstraat tijdelijk af te sluiten. Om de overlast voor gebruikers van de Dorpsstraat tot een minimum te beperken is besloten dinsdagochtend 20 mei in alle vroegte met het verwijderen van de iep te beginnen.
Getracht zal worden de werkzaamheden rond 8.15 uur af te ronden. Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de Dorpsstraat in ieder geval voor gemotoriseerd verkeer afgesloten terwijl voetgangers en fietsers wordt aangeraden deze ochtend een andere route te kiezen. Mochten de werkzaamheden dinsdagochtend niet volledig kunnen worden afgerond dan zal op woensdagochtend 21 mei wederom vanaf 6.00 uur de Dorpsstraat nogmaals worden afgesloten.

Werken aan de weg(en)
De werkzaamheden aan de Badweg zijn in week 20 afgerond. De Badweg zal op maandag 19 mei weer voor alle verkeer worden opengesteld. Tussen 19 mei en het Hemelvaart weekeind zullen snoeiwerkzaamheden worden uitgevoerd langs de Kampweg. Wij verzoeken u in verband hiermee extra voorzichtigheid te betrachten. Na het Hemelvaart weekeind zal vanaf 2 juni worden gewerkt aan het groot onderhoud van het fietspad tussen de Ankerplaats en het Pad van 6. Hierdoor kunnen gedeelten tijdelijk niet bruikbaar zijn voor fietsers. De werkzaamheden zullen duren tot 21 juni.

Ingekomen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingekomen:
lichte bouwvergunning:
o D. Visser, voor het plaatsen van een berging op het perceel Middenweg 10 (ingekomen 12 mei 2003).

Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvragen om aanlegvergunning zijn ingekomen:
o Vitens, voor het aanleggen van een riolering ten behoeve van een container op het Vuurboetsplein (ingekomen 17 april 2003).

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis.

Oost-Vlieland, 17 mei 2003
Burgemeester en wethouders van Vlieland
R.D. Van der Mark, burgemeester
Mr. B.P. Oosthoek, secretaris

Collectevergunning
Voor de week van 19 mei t/m 24 mei is een collectevergunning verleend aan het Nationaal Epilepsie fonds.

Tijdelijke opheffing parkeerplaats
De nieuwe brandweerwagen is afgelopen vrijdag naar Vlieland overgebracht. Vanzelfsprekend wordt de wagen gestald in de brandweergarage. In verband met de verbouw van de garage zal de nieuwe brandweerwagen tijdelijk noodgedwongen op het terrein van de brandweer aan de Middenweg een plaats moeten worden gegeven. Het is gebleken dat de nieuwe wagen bij het uitrijden van het terrein van de brandweer de bocht niet kan halen door een ter plaatse aanwezige parkeerplaats aan de Middenweg. Om onnodige schade aan de brandweerwagen en/of geparkeerde voertuigen te vermijden is daarom besloten deze parkeerplaats tijdelijk op te heffen.
De komende periode is de parkeerplaats daarom afgezet met rood/wit lint. Wij vragen daarvoor begrip en verzoeken een ieder het lint te laten hangen en deze parkeerplaats tijdelijk niet te gebruiken. Ter compensatie van de verloren parkeerruimte wordt op het terrein van de brandweer tijdelijk een extra parkeerplaats gecreëerd.

Aanwezigheid Bouw- en Woningtoezicht en Ruimtelijke Ordening. Op maandag 19 en woensdag 21 mei 2003 is de afdeling Ruimtelijke Ordening/Bouw- en Woningtoezicht niet aanwezig wegens het volgen van een cursus.
Vanaf 26 mei 2003 is mevrouw Koomen, technisch medewerker Bouw- en Woningtoezicht alleen aanwezig op maandag en dinsdag. Mevrouw Verheij van Ruimtelijke Ordening zal zoveel mogelijk haar taken op de andere dagen waarnemen.

Publicatieborden
Op verschillende plaatsen in en rond het dorp hangen publicatieborden. Deze borden worden door medewerkers van de dienst gemeentewerken onderhouden en zonodig gerepareerd. De borden zijn bedoeld voor niet-commerciële publicaties van verenigingen e.d. Het blijkt dat de borden regelmatig worden gebruikt door bedrijven als reclamezuil. De borden zijn echter niet bestemd voor reclame-uitingen of andere aankondigingen met een commercieel karakter en worden dan ook terecht verwijderd door de medewerkers van de dienst gemeentwerken.

Tuinafval
Dinsdag 20 mei wordt het tuinafval weer opgehaald. Wanneer u tuinafval wilt aanbieden dient u dat een dag vantevoren telefonisch door te geven aan de werkplaats,
telnr. 452732. Per huishouden mag maximaal een halve m3 worden aangeleverd. De aanbieding dient netjes te gebeuren en in ingebonden hoeveelheden met een maximum lengte van 1,5 meter. Zet het afval in de berm van de weg op zo'n manier, dan anderen er geen last van kunnen ondervinden.

---

Wetterskip Fryslân
Wetterskip Fryslân heeft als taken het beheer van de Friese boezem, het totale waterbeheer op de Friese Waddeneilanden, het beheer van de waterkwaliteit van het oppervlaktewater in Fryslân en het keren van water uit de Waddenzee en het IJsselmeer.

Kennisgeving
Ter voldoening van het bepaalde in hoofdstuk 5 van de Verordening waterhuishouding provincie Fryslân deelt het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân u mee dat gedurende vier weken ter inzage wordt gelegd het

Concept-peilbesluit Vlieland
Het concept-besluit ligt gedurende de periode van 26 mei tot en met 23 juni 2003 ter inzage op werkdagen tijdens openingstijden op het hoofdkantoor van Wetterskip Fryslân, Harlinger-straatweg 113 te Leeuwarden en op het gemeentehuis van Vlieland, Dorpsstraat 127 te Vlieland.

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van vier weken van de terinzagelegging hun gemotiveerde opvatting over het conceptpeilbesluit Vlieland schriftelijk kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden.

Degenen, die daarom in hun schriftelijke reactie hebben verzocht, worden door het dagelijks bestuur in de gelegenheid gesteld hun reactie mondeling toe te lichten.
Belanghebbenden zullen, indien zij daarom verzoeken, schriftelijk op de hoogte worden gesteld van de beschouwingen van het dagelijks bestuur omtrent de ingekomen reacties.