Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.45 uur

Teveel op en eigenwijs

RHENEN In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.20 uur zagen politiemensen een automobilist met behoorlijke snelheid over de Cuneraweg rijden. Zij gingen achter hem aan en controleerden hem op De Stikke Hucht. De man, 25 jaar oud en afkomstig uit Huissen, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 395 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur. Hij werd rond 02.55 uur heengezonden.

De man trok zich niet veel van het rijverbod aan. Rond 03.35 uur zagen politiemensen hem met de auto rijden en gaven hem op de Herenstraat een stopteken. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Buiten het proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol krijgt hij nu ook een proces-verbaal voor het rijden in strijd met een rijverbod.

Snorfietser gewond

VEENENDAAL Op maandag 19 mei raakte een snorfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.15 uur reed een 30-jarige automobiliste uit Lunteren over de Tuinstraat in de richting van de Brouwerstraat. Op de kruising met de Brouwerstraat verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 18-jarige snorfietser uit Veenendaal. Een aanrijding was het gevolg.

Bij de aanrijding liep de snorfietser letsel aan zijn been op. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Winkeldieven aangehouden

VEENENDAAL Op maandag 19 mei werden twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 15.00 uur zag personeel van een winkel aan de SlotemakerD. Bruineplein dat twee mannen enkele flesjes drank pakten en zonder deze te betalen de winkel uitliepen. Het personeel slaagde erin één van de mannen, een 29-jarige man uit Veenendaal, na een achtervolging te voet aan te houden. De ander ging er eveneens te voet vandoor, achtervolgd door een personeelslid. De verdachte kwam ten val en viel daarbij op een gestolen flesje. Het flesje ging kapot en de verdachte sneed zich aan het glas, maar ging er toch weer vandoor.

Deze verdachte, een 40-jarige man uit Veenendaal, kon even later alsnog op de Kerkewijk door politiemensen worden aangehouden. Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. Zij bekenden de flessen drank te hebben gestolen en verklaarden tevens gezamenlijk eerder op de dag bij een winkel aan de Hoofdstraat twee jassen te hebben gestolen. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Rectificatie inrijverbod

(Zie persberichten district Heuvelrug d.d. 14-05-03: Inrijverbod) MAARSBERGEN Op woensdag 14 mei werd abusievelijk in een persbericht over een verkeerscontrole van dinsdag 13 mei gemeld dat het inrijverbod aan de Woudenbergseweg alleen in de spits geldt. Het inrijverbod geldt echter gedurende de gehele dag. Bij de genoemde controle werden elf bestuurders bekeurd voor het negeren van het inrijverbod.