Politie Hollands Midden
Datum: 20 mei 2003

(


Onder invloed rijden Oegstgeest

De politie hield op dinsdag 20 mei rond 01.00 uur op de Oude Vaartweg een 22-jarige automobilist uit Warmond aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 380 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Inbraak in woning Leiderdorp

In de late middag of vroege avond van maandag 19 mei werd er ingebroken in een woning aan het Jan de Hartogplein. Vermoedelijk heeft men een deur open weten te krijgen en is zo de woning binnengeslopen. Uit de woning is audio- en videoapparatuur alsmede zijn enkele sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Rijnsaterwoude

De politie hield op dinsdag 20 mei rond 01.30 uur op de Provincialeweg N207 een 48-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn aan. De vrouw werd er van verdacht onder invloed haar auto te besturen. De uitslag van de ademanalyse was 255 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De vrouw kreeg van de politie een bekeuring.


Inbraak in woningen (3x) Woubrugge

In de nacht van zondag 18 op maandag 19 mei werd er ingebroken in een woning aan de Van Wassenaarstraat en de Wilhelminalaan. Bij de woning aan de Van Wassenaarstraat werd vermoedelijk via de brievenbus het slot van de deur opengehengeld. Uit de woning zijn enkele mobiele telefoons en portemonnees met inhoud gestolen. Bij de woning aan de Wilhelminalaan werd een deur opengebroken. Er werd geld en een bankpas gestolen. Bij een woning aan de Van Hoogstratenlaan werd geprobeerd in te breken. Hier bleef het bij wrikken in een sluitnaad van een deur. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen ( 3x) Gouda
In het weekend van zaterdag 17 tot maandag 19 mei werd er ingebroken in een woning aan het Margrietplein. Men kwam vermoedelijk binnen door via de brievenbus het deurslot open te hengelen. Er werd een handtas met onder meer een portemonnee met inhoud, bankpassen etc. gestolen. Bij een woning aan de Jakob van Necklaan werd geprobeerd in te breken. Het bleef bij in een raamsponning geboorde gaatjes.
In de middag of vroege avond van maandag 19 mei werd er ingebroken in een woning aan de Samuel Munckerstraat. Vermoedelijk gebruikte men de zogenaamde 'flippermethode' om een deur te ontsluiten en de woning binnen te gaan. Uit de woning is geld, zijn sieraden en is een playstation gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

Afkomstig van: G. Van der Vlugt
Datum: 19 mei 2003

(

Feestelijke opening politiebureau Leiden Zuid Leiden

Het nieuwe politiebureau van team Leiden Zuid, aan de Vijf Meilaan 135b, wordt op woensdag 28 mei op feestelijke wijze geopend. Aansluitend op de officiele opening zal er een open dag worden gehouden van 14.00 tot 17.00 uur voor het publiek. Er zijn verschillende demonstraties en bezienswaardigheden aan de Vijfmeilaan. Er staan oude en nieuwe politievoertuigen, een ambulance en een voertuig van de brandweer. Verder wordt er een demonstratie gegeven door de bikers en kan men een kijkje nemen in het bureau. De activiteiten zijn met name op kinderen gericht.



---- --

Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE LEIDERDORP ( Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Bezoekadres Elisabethhof 3
Leiderdorp
Afdeling Bureau Communicatie

Behandeld door G.A.O.M. van der Vlugt
Doorkiesnummer 071 - 5459800
Ons kenmerk
Uw kenmerk
Datum 19 mei 2003
Onderwerp Opening bureau Leiden Zuid
Bijlagen geen











Feestelijke opening politiebureau Leiden Zuid Leiden

Het nieuwe politiebureau van team Leiden Zuid wordt op woensdag 28 mei op feestelijke wijze officieel geopend. Het openingsprogramma begint om 10.00 uur en vindt plaats in de kantine van het Zwembad Vijf Meibad, Boshuizerlaan 1 te Leiden. Verschillende sprekers, de heer J. Stikvoort (Directeur Politie van Politie Hollands Midden), de heer N. Van Beuzekom (teamchef van politieteam Leiden Zuid) en de heer H. Lenferink (burgemeester van Leiden) zullen de opening van het nieuwe bureau omlijsten.

Het team is sinds maandag 5 mei gevestigd aan de Vijfmeilaan 135b te Leiden

Op woensdag 28 mei houdt het politieteam Leiden Zuid aansluitend op de officiële opening, een open dag. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn er verschillende demonstraties en bezienswaardigheden aan de Vijfmeilaan. Er staan oude en nieuwe politievoertuigen, een ambulance en een voertuig van de brandweer. Verder wordt er een demonstratie gegeven door de bikers en kan men een kijkje nemen in het bureau. De activiteiten zijn met name op kinderen gericht.


Noot voor de redactie,