---
Ronver Systems lanceert X3 Solutions: nieuw productlabel voor betaalbare opslag- en back-upsystemen
---
Betrouwbaar alternatief voor resellers van dataopslagsystemen
Antwerpen, 20/05/2003

Ronver Systems, leverancier van opslagapplicaties en -diensten, heeft X3 Solutions gelanceerd. Dat is een groep informaticaproducten gebaseerd op de technologie van Sony, Intel, Fujitsu, Emulex, nStor, ATTO, Seagate, Bakbone en MGE. X3 Solutions wordt uitsluitend gedistribueerd via het resellernetwerk van Ronver Systems. De nieuwe productlijn biedt een betrouwbaar, krachtig en scherp geprijsd alternatief voor de high end opslagsystemen van concurrerende merken als Dell, HP/Compaq, IBM en Sun.

X3-productfamilie
De X3-productfamilie bestaat uit 5 onderdelen: X3 Serve, X3 Stor, X3 Tape, X3 NAS/DAS en X3 Service. Alle producten in de serie worden gewaarborgd door een OEM-contract (Original Equipment Manufacturer) met belangrijke merken.


- X3 Serve - Bevat een reeks op Intel gebaseerde servers, variërend van de lichte P4 Slimserve tot de zware Dualxeon Powerserve en Quadxeon Extremeserve.

- X3 Stor - Een reeks fibre channel SAN-toepassingen (Storage Area Network). Voor deze producten biedt Ronver specifieke trainingen en niet-commerciële ondersteuning aan zijn resellers.
- X3 Tape - Een reeks tape-drives voor back-upsystemen, variërend van tape-drives voor 35 GB (gigabyte) opslag tot libraries/tape robots met een opslagcapaciteit van 4 TB (terrabyte).

- X3 NAS/DAS - Producten voor eenvoudige capaciteitsuitbreiding via dataopslagsystemen met RAID-databeveiliging, die ofwel rechtstreeks worden gekoppeld aan een server of in een netwerk worden geplaatst.
- X3 Service - Ronver Systems garandeert een uitstekende klantenservice via dienstverleningscontracten. De onderneming biedt klanten een online rapporteringsysteem voor interventies, zodat ook de reseller steeds op de hoogte blijft van interventies bij zijn klanten.
Meer productinformatie staat op www.X3-solutions.com.

Resellernetwerk
X3 Solutions zijn uitsluitend verkrijgbaar via resellers met exclusieve distributierechten in hun regio of bedrijfssector. Eindgebruikers kunnen de X3-website gebruiken (www.x3-solutions.com) om de dichtstbijzijnde reseller te lokaliseren. Om resellers commercieel te ondersteunen heeft Ronver Systems een "Reseller Marketing Program" (RMP) opgestart voor X3 Solutions, dat vooral subsidies voor marketingactiviteiten biedt.

Ronver Systems wil op korte termijn zijn resellernetwerk in de Benelux uitbreiden. Daartoe sloot het een overeenkomst met het Nederlandse i3 Solutions - een afsplitsing van Hitachi Data Systems - dat verantwoordelijk is voor de rekrutering van Nederlandse resellers voor X3 Solutions. In Frankrijk en Duitsland zijn de onderhandelingen met een potentiële agent in een ver gevorderd stadium. De X3-productfamilie van Ronver biedt resellers de mogelijkheid om hogere marges te halen (15 tot 35%) voor kwalitatief gelijke of zelfs betere producten.

---
END

---
Over Ronver Systems
Ronver Systems uit Antwerpen positioneert zich als leverancier van opslagapplicaties en -kennis. De onderneming genereert het grootste deel van zijn omzet via de distributie van storage gerelateerde merken als Sony, Qualstar, Emulex, JNI, Qlogic, Fujitsu, etc. In 2002 sloot het bedrijf een overeenkomst af met nStor, een producent van fibre channel dataopslagsystemen, om voor hen een Europees bruggenhoofd op te richten (nStor Europe) dat de logistieke, technische en commerciële vertegenwoordiging in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) op zich neemt. Ronver Systems bereikt de eindklant uitsluitend indirect, via een eigen netwerk van resellers. Die resellers worden via regelmatige trainingen steeds op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste technologieën en producten. Ronver slaagt erin om elk jaar zijn marktaandeel uit te breiden door een combinatie van vakkennis, snelheid van leveren en een scherpe prijsstelling. In 2002 realiseerde het bedrijf een omzet van 2,5 miljoen euro. Meer informatie staat op www.ronver.com