Ingezonden persbericht

Trend Micro vergroot bereik Enterprise Protection Strategy voor Linux via IBM Premier Business Partners

Utrecht, 20 mei 2003 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, bundelt de krachten met IBM door zijn producten voor IBM voor Linux aan te bieden via het netwerk van IBM Premier Business Partners. Op basis van deze samenwerking versterkt Trend Micro zijn betrokkenheid met Linux-gebruikers die IBM-hardware en -middleware toepassen. Bovendien kunnen IBM Business Partners de Enterprise Protection Strategy-producten en -diensten (EPS) van Trend Micro leveren aan hun Linux-klanten.

De tweede fase van de Trend Micro Enterprise Protection Strategy (EPS) werd begin dit jaar geïntroduceerd. Met EPS kunnen klanten de zeer complexe bedreigingen van computervirussen en andere schadelijke code beheren. De Trend Micro-strategie biedt voor bedrijfsnetwerken op basis van diverse platforms, waaronder Linux, bescherming tegen virussen tijdens de gehele uitbraakcyclus.

Trend Micro heeft veel ervaring met het ontwerpen van antivirusproducten voor het Linux-platform. Enkele van deze producten zijn ScanMail(tm) for Lotus Domino, Interscan(tm) VirusWall(tm), Interscan(tm) Messaging Security Suite en ServerProtect(tm) for Linux op IBM Intel(tm) gebaseerde servers.

Volgens een recent rapport verwacht IDC¹ dat de Linux-markt zo'n 30% zal groeien. Doordat Linux steeds vaker wordt ingezet voor bedrijfskritische applicaties, groeit de behoefte aan antivirusoplossingen. Gebruikers willen op maat gesneden oplossingen die effectief voorkomen dat virussen een bedrijfsnetwerk binnenkomen, zich verspreiden en eventueel weer verlaten. Via het wereldwijde netwerk van IBM Premier Business Partners kunnen Linux-gebruikers beschikken over complete oplossingen op het gebied van hardware, middleware en antivirusbescherming voor gateways, storage-servers en mail-servers. Om dit te realiseren, werkt Trend Micro nauw samen met een selectie van IBM Premier Business Partners die zich concentreren op Linux.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: http://uk.trendmicro-europe.com/