Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
bgg via 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
20 mei 2003


Putten - Diefstal uit winkel
Op 19 mei deed een 41 jarige man uit Putten aangifte van diefstal bij een juwelier aan de Kerkstraat in Putten. In een onbewaakt moment heeft de dader kans gezien een 60 cm lang collier weg te nemen. De waarde is nog niet bekend en de politie stelt een onderzoek in.


Putten - Autobrand in schuur

Een 64 jarige man uit Putten parkeerde zijn auto in de schuur dat was omgebouwd tot garage aan de Drosteweg. Toen de man binnen aan de koffie zat, werd er door de buren op het raam gebonkt. De auto stond in de brand. De man ging naar buiten en heeft de auto nog zelf naar buiten gereden, en toen de brandweer gebeld. De brandweer was snel ter plaatse en de brand snel geblust. De totale schade is nog niet bekend.


Hattemerbroek- Snelheidscontrole

Op maandag 20 mei is er een radarcontrole gehouden aan de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek. Er zijn in totaal 607 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 30 die de maximaal toegestane snelheid hebben overschreden en een proces verbaal kregen uitgereikt. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/per uur.


Heerde- Snelheidscontrole

Een 18- jarige automobilist uit Heerde heeft maandag 19 mei een proces verbaal gekregen voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/per uur. De automobilist reed de Zwolseweg in Heerde over met een snelheid van 92 km/ per uur.



Elspeet- Doorrijden na aanrijding

Op maandag 19 mei om 07:52 uur kwam er een melding binnen van aanrijding materieel met doorrijden aan de Vierhouterweg in Elspeet. Ter plekke trof men de auto aan die op de kop lag. De bestuurder van de auto, een 19- jarige man uit Elspeet, was al uit het auto weten te komen. Hij verklaarde dat hij op weg was naar Vierhouten en zelf uit de richting van Elspeet kwam. Er kwam een auto hem tegemoet rijden. Deze auto reed met grote snelheid en teveel op het midden van de rijbaan. De 19- jarige man schrok hiervan en moest uitwijken. Het gevolg was dat hij van de weg af raakte en over de kop sloeg. De auto was zodanig beschadigt dat het moest worden afgesleept. Als er mensen zijn die iets van dit ongeval gezien hebben willen ze dan contact opnemen met de politie telefoon nummer 0900-8844


Nunspeet- Diefstal uit twee auto's

Op maandag 19 mei '03 deden twee personen uit 't Harde en uit Nunspeet aangifte van diefstal uit hun auto. Ze hadden allebei de auto op zondag 18 mei '03 geparkeerd aan de Harderwijkerweg in Nunspeet. Bij terugkomst ontdekten ze dat het slot vernield was en dat er o.a. radio cd spelers en cd's zijn ontvreemd. De totale schade is niet bekend.


Harderwijk- Verkeersongeval met letsel

Op 19 mei '03 in de middag ontstond er een aanrijding met letsel tussen twee personenauto's op de kruising van de Ceintuurbaan en de Korhoenlaan in Harderwijk. Een 37 jarige man uit Groenekan reed op de Ceintuurbaan, richting Ermelo. Ter hoogte van Korhoenlaan wilde hij links afslaan, de Korhoenlaan in.Daarbij zag hij een 18 jarige vrouw uit Ermelo met haar naderende personenauto over het hoofd. Beide auto's hebben veel schade. De vrouw had last van haar gezicht, daarmee is zij tegen het stuur geknald. De man had last van spierpijn op de borst, ivm autogordel. De man werd geadviseerd om naar een ziekenhuis te gaan.


Harderwijk-Doorrijden na aanrijding

Een 51 jarige man uit Harderwijk deed melding van doorrijden na aanrijding. Op 19 mei '03 rond 16.00 uur geparkeerd op een parkeerterrein aan de Deventerweg in Harderwijk. Bij terugkomst rond 17.00 uur bleek dat er schade zat aan linkerzijde van zijn auto. Een kras en een deuk op auto vlakbij het linkerachterwiel. De veroorzaker heeft identiteit niet bekend gemaakt.






038-375 10 50 ---- --