VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW looft Diversity Award uit

DEN HAAG, 20 MEI 2003 - Het bedrijf dat serieus werk maakt van diversiteit, en zo meer vrouwen kan laten doorstromen naar hogere functies, maakt dit najaar grote kans de Diversity Award in de wacht te slepen. Vanaf nu kunnen bedrijven zich aanmelden voor deze prijs, die door ondernemingsorganisatie VNO-NCW voor de tweede maal wordt uitgereikt. In 2002 veroverde bankverzekeraar Delta Lloyd de eerste Diversity Award tijdens het Jaarcongres van VNO-NCW.

Het instellen van deze prijs kwam voort uit het Ambassadeursnetwerk, een groep topondernemers en -bestuurders die de doorstroom van vrouwen naar hogere en gezichtsbepalende functies wil bevorderen. De prijs moet een bijdrage leveren aan een groter bewustzijn voor dit thema bij een breed publiek en het Nederlandse bedrijfsleven in het bijzonder.

Organisaties met een evenwichtige personeelsopbouw zijn innovatiever en slagvaardiger, blijken beter te kunnen omgaan met verandering, hebben een betere voeling met de markt en kunnen daardoor succesvoller opereren. Gelukkig is een toenemend aantal organisaties zich hiervan bewust. Uit welbegrepen eigenbelang is men nu bezig om met behulp van toegepast diversiteitsbeleid een verandering van de bedrijfscultuur te bewerkstelligen. De Diversity Award dient in de eerste plaats als ondersteuning en stimulans voor die bedrijven om het beleid voort te zetten. De prijs is ook bedoeld als aanmoediging voor andere bedrijven om het goede voorbeeld te volgen.

De eerste Diversity Award is in ontvangst genomen door bankverzekeraar Delta Lloyd. De jury was met name onder de indruk van de betrokkenheid van de top bij het diversiteitsbeleid, van de vasthoudendheid, de brede aanpak en vooral van de resultaten. Niet alleen is de bewustwording van het bedrijfseconomisch belang van evenwicht in het management vergroot, ook is het percentage vrouwen in management- en directiefuncties aanzienlijk toegenomen.

Bedrijven kunnen zich vanaf vandaag melden voor de Diversity Award 2003. Een jury onder voorzitterschap van Ella Vogelaar beoordeelt de aanmeldingen op onder meer op creativiteit, vernieuwing, effectiviteit en een mogelijke voorbeeldfunctie voor andere ondernemingen.

De uitreiking vindt plaats tijdens het VNO-NCW jaarcongres op 3 november 2003.

Voor meer informatie en voor aanmeldingen kunnen bedrijven terecht op:
www.vno-ncw.nl en www.opportunity.nl


---
De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op
070-3490167 (anders via Roelf van der Kooij 06-51 28 45 88 of Wytze Russchen 06-55 76 19 08)

20 mei 03 10:22