Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 20 mei 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: verkeerscontroles leiden tot boetes
De politie heeft maandagochtend en middag een verkeerscontrole gehouden op de Bornholmstraat. In totaal werden er 100 voertuigen gecontroleerd. Zes bestuurders droegen de autogordel niet, eenmaal reed een bromfietser zonder helm, een keer voerde een aanhangwagen niet het juiste kenteken en reed een bestuurder zonder rijbewijs. In alle negen gevallen deelde de politie een bekeuring uit. Tevens hield de politie maandagochtend op de kruising Rijksweg met de Pop Dijkemaweg een controle op het rijden door rood licht. Op deze kruising reden 12 automobilisten door het rode licht. Daarnaast werden twee bonnen aan automobilisten uitgedeeld, omdat ze geen kentekenplaat op de fietsdrager hadden bevestigd.

Groningen: politie ontmantelt hennepkwekerijen
In een woning aan de Bankastraat heeft de politie maandagavond een hennepkwekerij ontdekt en opgerold. In de woonkamer van de woning troffen de politieagenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 220 planten. Alle toebehoren van de kwekerij is in beslag genomen en direct vernietigd. Daarnaast nam de politie nog enkele gereedschappen in beslag. De bewoner van het pand was niet thuis. Hij zal later worden gehoord. Ook in de Nieuwe Bleekerstraat werd door de politie maandagmiddag in een woning een kwekerij ontmanteld. Hier troffen de agenten 165 oogstvrije planten aan. Daarnaast werd in dit pand de stroom buiten de meter om afgetapt. Alle toebehoren werd ook hier in beslag genomen en later vernietigd. De eigenaar van de hennepkwekerij zal later worden gehoord.

Groningen: snelle rijder moet boetes betalen
Een 24-jarige man uit Groningen heeft zijn snelle rijgedrag duur moeten bekopen. Politieagenten zagen de Stadjer op de Bakboordswal rijden en dat hij met hoge snelheid een bocht nam. De achterkant brak hierbij uit, maar kon de bestuurder nog net op tijd corrigeren. De man werd gecontroleerd en bij navraag bleek dat hij nog vier maal gesignaleerd stond voor openstaande boetes. De Stadjer betaalde op het politiebureau een geldbedrag van 250 Euro. Hij mocht na betaling het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer gewond na ongeval
Een 26-jarige man uit Groningen is maandagmiddag op de kruising Friesestraatweg met de Kraneweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer werd op zijn bromfiets aangereden door een 24-jarige man uit Groningen, die in een auto reed. De automobilist kwam vanuit een uitrit en verleende geen voorrang aan de bromfietser. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de aanrijding gerapporteerd.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging ex De politie heeft maandagavond in de Wilgenlaan een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer was de woning van zijn ex-vrouw in de Bessemoerstraat binnengedrongen en had zijn vrouw in woorden en daden bedreigd. De vrouw had zich opgesloten in de badkamer, waarna de man met een bijl de deur van de badkamer wilde inslaan. De kinderen wist hun vader tot stoppen te brengen, waarna hij de woning verliet. Kort na het incident wisten politieagenten de verdachte te traceren. Hij bleek aan een van zijn handen gewond geraakt. De vader werd na behandeling in het ziekenhuis ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: dakloze aangehouden
De politie heeft maandagnacht op de Groningerweg een 41-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor vernieling. De dakloze man had een ruit van een woning aan de Groningerweg ingegooid. Hij werd even later in een schuur aangetroffen en aangehouden. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en werd hij vervolgens ingesloten. Hij zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Regioberichten volgen later

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)