Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 20-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-51401952

Brand
ALMERE Bij een bedrijf aan de Luidsprekerstraat was maandagmiddag sprake van een brand. Een electromotor bleek volgens de brandweer vlam gevat te hebben, waardoor er in de loods van het bedrijf een rookontwikkeling ontstond. Voor de zekerheid werd ook het pand ernaast ontruimd. Nadat de brandweer de brand had geblust en alles weer vrijgegeven had, konden de werknemers weer aan het werk.

Aanhouding
ALMERE De politie heeft maandagmiddag een 18-jarige Almeerder aangehouden, omdat hij een bushokje voorzag van graffiti. Dit vond plaats aan de Leeuwstraat. Na verhoor, werd de verdachte weer heengezonden.

Aan het begin van de avond, kon de politie Almere een 38-jarige Almeerder aanhouden, omdat hij eerder op het Busplein een 25-jarige Almeerse vrouw zou hebben geslagen. De aanleiding is onbekend, wel kon de man later op het Stationsplein worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij na insluiting vervolgens werd heengezonden.

ZEEWOLDE Een 45-jarige automobilist uit Zeewolde is maandagmiddag aangehouden aan de Diamantweg. Hij zat in een auto die gecontroleerd werd in verband met een gordelcontrole. Toen bleek dat de man een boete kreeg, weigerde hij iedere medewerking en werd hij agressief. Ook wilde hij weglopen, waarna hij zich van de agent die dit wilde voorkomen, losrukte. Ook weigerde de man zijn persoonsgegevens bekend te maken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Met een boete op zak, werd hij heengezonden.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de Hogering vond maandagmiddag een aanrijding plaats. Een 23-jarige Almeerse reed van de A6 richting de Hollandsedreef. Door nog onbekende oorzaak raakte ze van de weg en kwam op de andere weghelft terecht. Daar botste ze tegen een 32-jarige Almeerder, die op dat moment vanuit de andere kant kwam. Door de aanrijding raakten beiden gewond. De vrouw werd overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam met onder meer hoofdletsel. De man had nekklachten en werd vervoerd naar het Flevoziekenhuis. De toestand van de vrouw was gisteravond nog kritiek. De Hogering was ruim een half uur afgesloten voor al het verkeer.

SWIFTERBANT Op de Dronterringweg was er maandagmiddag ook sprake van een aanrijding met letsel. Een 23-jarige vrouw uit Swifterbant raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, kwam terecht in de berm en botste uiteindelijk tegen een boom. Daarbij raakte ze bekneld en moest ze door brandweer uit de auto worden bevrijd. Ze werd vervoerd naar het Sophia ziekenhuis, locatie Wezenlanden in Zwolle. Haar letsel is onbekend.