Gemeente Maassluis

Persberichten

20-5-2003

Milieucontroles in Maassluis

Ook in de maanden maart en april van dit jaar heeft de milieu-inspecteur van de gemeente Maassluis in samenwerking met de wijkmeesters van de Woning Stichting Maassluis diverse malen op moeten treden tegen Maassluizers die het niet zo nauw nemen met het milieu en hun leefomgeving.

In de maanden maart en april werden respectievelijk 50 en 41 milieu-overtredingen geconstateerd. Deze milieu-overtredingen hebben vaak betrekking op afval en grof vuil dat naast de containers wordt geplaatst en daardoor de woonomgeving vervuilt. Ook wordt, hoewel dit verboden is, nog steeds grofvuil in de verzamelcontainers voor huishoudelijk afval gedumpt waardoor anderen hun huishoudelijk afval niet meer in deze containers kwijt kunnen. 12 keer is er proces-verbaal opgemaakt voor het niet op de juiste manier aanbieden van huishoudelijk afval.
Mede door opletttendheid van bewoners kreeg één persoon een proces-verbaal omdat deze van elders kwam en afval vanuit haar auto illegaal dumpte in niet voor haar bestemde containers. Tegen een een horeca-ondernemer is proces-verbaal opgemaakt omdat deze zijn bedrijfsafval, waaronder blik, plastic en ander restafval, heeft gestort in GFT-containers (groente-, fruit- en tuinafval).

Er is ook een melding ingediend bij de milieu-inspecteur dat er op de Stadsmolen bomen, voornamelijk esdoorns, zonder kapvergunning werden gerooid. Tegen de verantwoordelijke persoon, een bureau uit De Bilt, is proces-verbaal opgemaakt.

Grof vuil
Inwoners van Maassluis die grof vuil hebben worden dringend verzocht zich aan de aanbiedregels te houden zodat er geen overlast ontstaat. Grof vuil wordt GRATIS aan huis opgehaald door de reinigingsdienst, mits er van tevoren een telefonische afspraak wordt gemaakt. Het maken van een afspraak kan op werkdagen tussen 10:00 uur en 12:00 uur via telefoonnummer 5916741. Uiterlijk dinsdag kan een afspraak worden gemaakt voor de woensdag er op. Inwoners van Maassluis ( legitimatiebewijs meenemen) kunnen hun grof vuil natuurlijk ook zelf wegbrengen naar de Milieustraat, gevestigd aan de Heldringstraat 6. De Milieustraat is zes dagen per week geopend: van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 15:30 uur, vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.