Ingezonden persbericht


Adobe neemt toonaangevende audiosoftware en -technologie over van Syntrillium Software

Adobe breidt aanbod professionele digitale videoproducten uit met 'Cool Edit Pro'

AMSTERDAM - 20 mei 2003 (NASDAQ: ADBE ADBE) - Adobe Systems Incorporated heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de overname van de technologie van Syntrillium Software. Syntrillium Software is een belangrijke naam op het gebied van digitale audiotools. Het belangrijkste product van Syntrillium, Cool Edit Pro, gaat nu deel uitmaken van het assortiment professionele digitale videoproducten van Adobe, bestaande uit Adobe® Premiere®, Adobe After Effects®, Adobe Encore(tm) DVD en Adobe Photoshop®.

Over de precieze voorwaarden van de overeenkomst werden verder geen mededelingen gedaan. Adobe verwacht dat de overname geen grote gevolgen zal hebben voor de winst per aandeel van het tweede kwartaal van 2003 of boekjaar 2003.
"Cool Edit Pro heeft naam gemaakt in de muziek- en video-industrie. Door samen te werken met Adobe kunnen we deze complete multitrack-opnamesoftware onder de aandacht brengen van een veel grotere groep klanten", aldus Bob Ellison, president van Syntrillium. "Cool Edit Pro gaat dus deel uitmaken van de Adobe-familie en dat is goed nieuws voor onze klanten. Want daardoor kunnen zij profiteren van alle complementaire producten die Adobe kan aanbieden én de verregaande inspanningen die Adobe levert om met hoogwaardige producten voor de dag te komen."
"Cool Edit Pro heeft een hele schare aanhangers, van musici tot professionals in de mediasector. Zij kunnen erop rekenen dat wij het door innovatie gekenmerkte verleden van deze software eer zullen aandoen. Professionele geluidsmontages zijn tegenwoordig onontbeerlijk bij digitale video- en dvd-producties. Met Cool Edit Pro kan Adobe de volledige workflow verzorgen voor videoprofessionals en dvd-makers", aldus Bryan Lamkin, die bij Adobe als Senior Vice President verantwoordelijk is voor Digital Imaging & Video Products. "Het is onze bedoeling om pc-gebruikers over de hele wereld de beste DV-tools te bieden. De introductie van Adobe Encore DVD en de overname van deze uitstekende audiosoftware zijn hiervan het bewijs." Cool Edit Pro is sinds de introductie in 1997 al vaak in de prijzen gevallen. Cool Edit Pro is ruim voorzien van alle mogelijke functies voor professionele digitale audioproducties. Toch blijft het programma heel gebruiksvriendelijk, iets waar een grote groep gebruikers veel belang aan is gaan hechten. Enkele mogelijkheden van Cool Edit Pro: ondersteuning voor maximaal 128 geluidssporen, geavanceerde loopmixing, ongeëvenaarde montagemogelijkheden voor wave-bestanden, professionele DSP-effecten, mastering- en analysetools, audioherstel, meerkanaals encoder voor surroundgeluid, en ondersteuning voor DirectX, MIDI en video. Gedurende de overgang kunnen de producten van Syntrillium gewoon worden besteld via de website www.syntrillium.com . Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat verklaringen die betrekking hebben op de toekomst, waaronder verklaringen in verband met winst per aandeel en de integratie van een overname, technologie en producten, met alle risico's en onzekerheden van dien, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de gedane uitspraken. De factoren die dergelijke verschillen kunnen veroorzaken of die daaraan kunnen bijdragen, zijn onder meer: de introductie van nieuwe producten door bestaande en nieuwe concurrenten, vertraging in de ontwikkeling of levering van onze nieuwe producten, moeilijkheden bij de overgang naar nieuwe markten, moeilijkheden bij de integratie van de overgenomen medewerkers of technologie, of slechte acceptatie door de markt van nieuwe producten en upgrades. Meer informatie over deze en andere risico's en onzekerheden vindt u in de stukken die door Adobe zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waaronder het jaarverslag van 2002 (Form 10-K) en de in 2003 uitgebrachte kwartaalverslagen (Form 10-Q). Adobe is niet verplicht om toekomstgerichte verklaringen te actualiseren.
Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwikkelt software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. ###
© 2003 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Adobe Encore, Adobe Premiere, After Effects en Photoshop zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

>