Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 mei 2003 Jan Camphuis: 053-4555588

Zuid-Twente:

Rijden onder invloed
03-065880
Enschede, Volksparksingel
Dinsdag 20 mei, omstreeks 00.50 uur Werd gezien dat een 31 jr. automobilist uit Losser, door het rode verkeerslicht reed op de Volksparksingel / Parkweg in Enschede. Hierop werd hij tot stoppen gedwongen en op dit rijgedrag aangesproken. Bleek dat hij bovendien te diep in het bekende glaasje had gekeken. Hiervoor werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 1 promille uitwees. Pv wordt opgemaakt.

Aanhouding na mishandeling
03-065374
Enschede, Zuid-Hollandlaan
Mishandeling afgelopen weekend, aanhouding gisteravond Een 24 jr. Enschedese verscheen gistermorgen aan het afdelingsbureau Enschede West, en vertelde dat ze het afgelopen weekend weer door haar huisgenoot, een 31 jr. man, was geslagen.Zij was nu elders onder gedoken en deze keer wilde ze aangifte doen.Tijdens een eerste onderzoek, bleek dat de 31 jr. illegaal in Nederland verbleef. De vreemdelingenpolitie was reeds met een uitzettingsprocedure gestart, een strafrechtelijke procedure zou deze uitzetting wellicht kunnen versnellen.Naar aanleiding hiervan, werd met toestemming van de officier van justitie, deze 31 jr. in de woning aangehouden. Hij werd aan het bureau opgesloten.

Aanhouding i.v.m. steekpartij
03-030026
Enschede, Oude Markt
7 maart jl. de steekpartij, aanhouding begin mei Zoals reeds in een eerder persbericht gemeld, werd op vrijdag 7 maart jl. omstreeks 04.40 uur, een 26 jr. Enschedeer, op de Oude Markt in zijn woonplaats met een mes in zijn buik gestoken. Het slachtoffer werd die nacht overgebracht naar het ziekenhuis waar hij met spoed is geopereerd.Een onderzoek werd ingesteld.Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer een onenigheid had gehad over een gouden ketting die hij was kwijt geraakt. De dader had hem daarop zonder verdere aanleiding met een mes meerdere keren in de buik gestoken. Na de steekpartij was de dader weggelopen richting Klokkenplas.Op 1 mei jl. resulteerde e.e.a. in de aanhouding van een 51 jr. Enschedeer.Hij werd in verzekering gesteld en zit op dit moment nog steeds vast, ondanks het feit dat hij blijft ontkennen dat hij heeft gestoken. De politie heeft echter dusdanige aanwijzingen, o.a. diverse getuigenverklaringen, dat hij als verdachte in deze zaak kan worden gezien. Justitie zal nu beslissen wat er verder met hem moet gebeuren.