Politie Amsterdam-Amstelland

Vandalen op de kiek

20-5-2003. Gisteravond rond halftien belde een getuige de politie omdat op de tramhalte Gondel, de ruiten van de abri werden ingegooid. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al gevlogen. Een andere getuige wist te vertellen dat hij fotos van de vandalen had genomen met zijn digitale camera. Eén van de daders werd onmiddellijk herkend. Het bleek een goede bekende van de politie te zijn. Hij kon thuis in zijn kraag worden gegrepen. Naar zijn maatje wordt nog gezocht.
:

---

Piepjonge auto-inbreker

20-5-2003. Een jongen in een knalgroen shirt trok gisterenavond rond negen uur de aandacht van twee surveillerende agenten. Toen de agenten hem achterna wilden gaan, dook een andere jongen weg achter een van de pilaren. Dit kind bleek op de uitkijk te staan, want één etage hoger was een joch samen met de jongen met het groene shirt een auto aan het openbreken. De laatste kon worden aangehouden. De rest wist te ontkomen. Op het politiebureau bleek de dader een 14-jarig kind te zijn dat samen met zijn leeftijdgenoten het dievenpad had gekozen. De Raad voor de Kinderbescherming is ingeschakeld. Naar de andere twee wordt nog gezocht.

---

Dealers en kopers gearresteerd

20-5-2003.

Geldersekade
Gistermiddag arrresteerde de politie op de Geldersekade een 53-jarige dealer en een 38-jarige koper van verdovende middelen. Zij zijn ingesloten voor overtreding van de Opiumwet.
De politie betrapte de beide mannen op heterdaad. Bij onderzoek aan de kleding werden bij de dealer acht bolletjes en bij de koper één bolletje cocaïne aangetroffen. De harddrugdealer is in verzekering gesteld en zal morgen worden voorgeleid voor de officier van justitie.

Stormsteeg
Gisteravond werden in de Stormsteeg twee mannen van 34 en 44 jaar gearresteerd voor overtreding van de Opiumwet. Rond halftien zagen agenten de beide mannen elkaar iets overhandigen. Het bleek om een plastic bolletje harddrugs te gaan De 34-jarige koper werd aangehouden wegens bezit van harrddrugs. De 44-jarige dealer werd eveneens aangehouden en zit vast voor handel in verdovende middelen. Er werden in zijn kleding nog eens 10 bolletjes cocaïne aangetroffen.
---


Auto en rijbewijs kwijt

20-5-2003. Vannacht is een 38-jarige man uit Lelystad zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij op de Basisweg in Amsterdam vier keer de toegestane snelheid reed. Wegens wegwerkzaamheden geldt daar een maximumsnelheid van 30 km/h. De automobilist reed 120 km/u. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en zijn auto is voorlopig aan de ketting gelegd.

---