Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen

20-05-2003 Uitbreiding en verlenging ANVR reisadvies voor delen China Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) heeft op 19 mei 2003 in overleg met de betrokken aangesloten touroperators besloten, mede naar aanleiding van de uitbreiding van het advies van de World Health Organization (WHO), het reisadvies met betrekking tot SARS uit te breiden met de provincie Hebei. Tevens is het gehele, eerder afgegeven, reisadvies met twee weken verlengd tot en met 14 juni 2003.
Het reisadvies om geen reizen uit te voeren geldt nu voor de steden Hongkong, Peking, Tianjin en Taipei (Taiwan) en de provincies Guangdong, Shanxi en Hebei, alsmede voor de autonome regio Binnen Mongolië. Het transitvervoer door Binnen-Mongolië met de doorgaande trein (Trans Mongolië Expres) is vooralsnog wel mogelijk, evenals transitvluchten via de internationale luchthavens van Hongkong, Guangzhou en Peking.
en Taipei uit te voeren in verband met de nog onduidelijke situatie rond SARS geldt dus tot en met 14 juni 2003. Indien de autoriteiten de reisadvies zo mogelijk voor genoemde datum worden herzien.
- Uitbreiding ANVR-reisadvies delen China en Taipei (Taiwan) (9-05-2003)