Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-05-2003
1e persbericht van dinsdag 20 mei 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Mishandeling
Op de Nieuwe Emmasingel is maandagavond rond 21.10 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou kort daarvoor een 27-jarige Eindhovenaar in de Stationshal hebben geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep een verwonding aan zijn neus op en is door het ambulancepersoneel ter plaatse hieraan behandeld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Automobilist onder invloed rijdt door na aanrijding Na een onderzoek in de omgeving is maandag rond 23.35 uur op de Wenckenbachstraat een 33-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van het doorrijden na een botsing met een taxi op de Edisonstraat eerder die avond. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,20 uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fiets gestolen
Op de Heistraat is maandagavond rond 19.20 uur een 28-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag de man over de eerdergenoemde straat fietsen met een tweede fiets op zijn schouder. Toen de verdachte de politie zag probeerde hij weg te komen. De politie verloor de man even uit het oog en toen ze hem kort daarna op de Van Liempstraat weer zagen rijden had hij de tweede fiets niet meer bij zich. Deze werd later op de Van Hoeckstraat aangetroffen. Het kabelslot van de fiets was verbroken. Uit onderzoek bleek dat de fiets eerder die dag was weggenomen vanaf de Keizerin Marialaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Breugel: Twee motoren gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag zijn vanuit een schuur bij een woning aan de Lieshoutseweg twee motoren gestolen. Het slot van de deur is vernield. De motoren zijn een oranje KTM en een blauw / witte Yamaha. Er is ook nog gereedschap meegenomen.

Cranendonck: Verdachte inbraak aangehouden
Maandagavond om 18.50 uur is in zijn woning in Budel-Schoot een 19-jarige man aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op 11 mei heeft ingebroken in een sporthal in Budel. Daarbij werden sigaretten, snoep en geluidsapparatuur weggenomen. Ook werd een bestelauto gestolen. Deze auto werd twee dagen later in een nabijgelegen bos in België gevonden. Er was flinke schade aan de auto. De aangehouden verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Heeze: Asperges van veld gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag zijn van een akker aan de Heezerenbosch asperges gestolen. Volgens de eigenaar zou ongeveer 60 kilo illegaal gestoken zijn.

Leenderstrijp: Tuinmeubilair gestolen
Uit een achtertuin van een woning aan de Strijperdijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag zes tuinstoelen en een tuinbank weggenomen. Het tuinmeubilair heeft een totale waarde van bijna 1000 Euro. De dader is vermoedelijk binnengekomen via een niet afgesloten poort.

Lieshout: Inbraak
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan het Cattenhool. Een bovenlicht is opengebroken en uit de woning zijn een foto- en videocamera gestolen.

Son: Rijtuig gestolen
Tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 9.00 uur is bij een woning aan de Kanaaldijk Noord een rijtuig gestolen. De fietsendrager die in het rijtuig lag is ook meegenomen. Het rijtuig is bruin, heeft vier wielen met luchtbanden en is ongeveer 1000,= waard. Het rijtuig stond onder de carport.

Waalre: Quad en twee helmen gestolen
Uit een garage aan de Leesakker zijn tussen maandag 16.00 uur en dinsdag 7.30 uur een quad en twee helmen weggenomen. De dader kwam binnen door de garagedeur open te breken.