CDA

CDA
20-05-03
Maxime Verhagen voorzitter Tweede Kamerfractie

Dinsdag 20 mei heeft de CDA-fractie in de Tweede Kamer unaniem Maxime Verhagen gekozen tot fractievoorzitter vanaf het moment dat Jan Peter Balkenende als formateur wordt benoemd.

Verhagen (46) was ten tijde van het eerste kabinet Balkenende al fractievoorzitter van de CDA-Tweede Kamerfractie en sinds de verkiezingen van 22 januari 2003 actief als vice-fractievoorzitter. Daarnaast had Verhagen de afgelopen maanden een prominente rol in het onderhandelingsteam van het CDA tijdens de formatie.

Maxime Verhagen is sinds 17 mei 1994 Lid van de Tweede Kamer en was als woordvoerder onder andere actief op de terreinen buitenlands beleid, justitie en asielbeleid.

Vanuit de Tweede Kamer zal Verhagen als leider van de CDA-fractie de komende jaren vorm geven aan een eigen christen-democratisch geluid. Wij maken ons op voor felle debatten met de oppositie in de Tweede Kamer. Uitgaande van het CDA-gedachtegoed zal ook de CDA-fractie op dualistische wijze het kabinetsbeleid kritisch volgen, aldus Verhagen.